Prajitura Budapesta

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

Pentru foile de cacao avem nevoie de:
300 g faina
10 g untura sau margarina(eu am pus untura)
1 ou
100g zahar pudra
1 lingura cacao
1/2 plic praf de copt(eu am pus bicarbonat)
Cum procedam pentru foi:
Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana Din acest aluat se fac 2 bile din care se coc 2 foi pe dosul tavii, 10 minute la foc mediu
Blat galben:
6 oua
10 linguri apa calduta
230 g faina
1/2 plic praf de copt
Cum procedam pentru blat:
se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasaSe adauga faina,praful de copt si la urma albusurie bine batute spuma Se coace (se incearca scu scobitoarea) in tava in care am pus
Crema:
70 g faina
500 ml lapte
250 g zahar
1 pachet unt sau margarina(eu am pus 1 cub de rama)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
-amestecam 1 minut faina, laptele, zaharul cu mixerul iar apoi punem pe foc si amestecam cu lingura de lemn pana se ingroasa. Se lasa la racit. Margarina trebuie sa fie la temp. camere.

Cand crema s-a racit se incorporeaza crema in margarina(eu am pus cubul intreg de rama in crema si am amestecat cu mixerul si a fost ok)

Asamblare:
-foaia maro, crema, blat galben, crema, foaia maro, zahar pudra

Eu am facut asa: am pus glazura de ciocolata peste foaia maro, deoarece i s-a parut cam tare foaia maro. Peste am picurat cioco alba topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Budapesta" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

iuliacara
•  28.04.2012 20:51:16

NU FACETI ACEASTA PRAJITURA DUPA RETETA DE MAI SUS!!!!!!!!!!!!!!
. S-A OMIS TRECEREA IN INGREDIENTELE DE LA PANDISPAN ZAHARUL...SI INCERCATI VOI BLATUL CU CACAO DUPA RETETA SA VEDETI CE VA IESE...FARA CEVA LICHID (LAPTE, UNT)
TOATE PROSTIILE LE POSTATI ...........

icoane
•  12.08.2011 19:05:18

Va rog completati la "blat galben".... cat zahar?? - as face si eu prajitura dar nu stiu cat zahar e necesar . Multumesc mult.Succes pe mai departe

alinus_s
•  24.12.2010 01:10:19

Era preferata mamei mele.O facea mereu de sarbattori.E foarte buna si o s-o incerc si eu cand am timp

angel4u_to
•  28.08.2010 00:37:39

apropo si daca folosesti UNTURA la unele prajituri ies mai pufoase si mai sfarmicioase de exemplu eu folosesc la saratele sau la prajitura cu mere.

angel4u_to
•  28.08.2010 00:36:31

ce este gresit foxy? cred ca tu nu intelegi, pt foile ale se poate folosi margarina sau untura (daca pui la foc ''sunca ,slanina sau clisa cum o sti tu'' se topeste si se formeaza niste ''jumeri'' si aia topita este untura, daca o lasi sa se intareasca arata ca un unt) ii mai spune unsoare :) sau mai stiu eu cum, reteta e scrisa bine.

foxy55
•  18.08.2010 10:46:59

Ce inseamna 10g margarina sau untura???? De ce nu verificati ceea ce scrieti?? ASTA I RETETA???? CHIAR NU VEDETI DE ATATA AMAR DE VREME CA ESTE GRESIT?????
NU MAI POSTATI AICI DACA NU AVETI TIMP, RABDARE. (((:

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Budapesta