Prajitura Budapesta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Budapesta

Ingrediente

  • Pentru foile de cacao avem nevoie de:
  • -300 g faina
  • -10 g untura sau margarina(eu am pus untura)
  • -1 ou
  • -100g zahar pudra
  • -1 lingura cacao
  • -1/2 plic praf de copt(eu am pus bicarbonat)
  • Cum procedam pentru foi:
  • -Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana Din acest aluat se fac 2 bile din care se coc 2 foi pe dosul tavii, 10 minute la foc mediu
  • Blat galben:
  • -6 oua
  • -10 linguri apa calduta
  • -230 g faina
  • -1/2 plic praf de copt
  • Cum procedam pentru blat:
  • -se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasaSe adauga faina,praful de copt si la urma albusurie bine batute spuma Se coace (se incearca scu scobitoarea) in tava in care am pus
  • Crema:
  • -70 g faina
  • -500 ml lapte
  • -250 g zahar
  • -1 pachet unt sau margarina(eu am pus 1 cub de rama)

Mod de preparare

-amestecam 1 minut faina, laptele, zaharul cu mixerul iar apoi punem pe foc si amestecam cu lingura de lemn pana se ingroasa. Se lasa la racit. Margarina trebuie sa fie la temp. camere.

Cand crema s-a racit se incorporeaza crema in margarina(eu am pus cubul intreg de rama in crema si am amestecat cu mixerul si a fost ok)

Asamblare:
-foaia maro, crema, blat galben, crema, foaia maro, zahar pudra

Eu am facut asa: am pus glazura de ciocolata peste foaia maro, deoarece i s-a parut cam tare foaia maro. Peste am picurat cioco alba topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Tocana de toamna

Tocana de toamna

Tocana de toamna
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura cu Blat de Bezea
3
Dulciuri

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Furescuri cu Untura
4
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Culinar.RO

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia