Ingrediente
● Pentru foile de cacao avem nevoie de: |
● 300 g faina |
● 10 g untura sau margarina(eu am pus untura) |
● 1 ou |
● 100g zahar pudra |
● 1 lingura cacao |
● 1/2 plic praf de copt(eu am pus bicarbonat) |
● Cum procedam pentru foi: |
● Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana Din acest aluat se fac 2 bile din care se coc 2 foi pe dosul tavii, 10 minute la foc mediu |
● Blat galben: |
● 6 oua |
● 10 linguri apa calduta |
● 230 g faina |
● 1/2 plic praf de copt |
● Cum procedam pentru blat: |
● se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasaSe adauga faina,praful de copt si la urma albusurie bine batute spuma Se coace (se incearca scu scobitoarea) in tava in care am pus |
● Crema: |
● 70 g faina |
● 500 ml lapte |
● 250 g zahar |
● 1 pachet unt sau margarina(eu am pus 1 cub de rama) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Cand crema s-a racit se incorporeaza crema in margarina(eu am pus cubul intreg de rama in crema si am amestecat cu mixerul si a fost ok)
Asamblare:
-foaia maro, crema, blat galben, crema, foaia maro, zahar pudra
Eu am facut asa: am pus glazura de ciocolata peste foaia maro, deoarece i s-a parut cam tare foaia maro. Peste am picurat cioco alba topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Budapesta" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
pana la 12 rate
Comentarii
• 12.08.2011 19:05:18
Va rog completati la "blat galben".... cat zahar?? - as face si eu prajitura dar nu stiu cat zahar e necesar . Multumesc mult.Succes pe mai departe
• 24.12.2010 01:10:19
Era preferata mamei mele.O facea mereu de sarbattori.E foarte buna si o s-o incerc si eu cand am timp
• 28.08.2010 00:37:39
apropo si daca folosesti UNTURA la unele prajituri ies mai pufoase si mai sfarmicioase de exemplu eu folosesc la saratele sau la prajitura cu mere.
• 28.08.2010 00:36:31
ce este gresit foxy? cred ca tu nu intelegi, pt foile ale se poate folosi margarina sau untura (daca pui la foc ''sunca ,slanina sau clisa cum o sti tu'' se topeste si se formeaza niste ''jumeri'' si aia topita este untura, daca o lasi sa se intareasca arata ca un unt) ii mai spune unsoare :) sau mai stiu eu cum, reteta e scrisa bine.
• 18.08.2010 10:46:59
Ce inseamna 10g margarina sau untura???? De ce nu verificati ceea ce scrieti?? ASTA I RETETA???? CHIAR NU VEDETI DE ATATA AMAR DE VREME CA ESTE GRESIT?????
NU MAI POSTATI AICI DACA NU AVETI TIMP, RABDARE. (((:
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 28.04.2012 20:51:16
NU FACETI ACEASTA PRAJITURA DUPA RETETA DE MAI SUS!!!!!!!!!!!!!!
. S-A OMIS TRECEREA IN INGREDIENTELE DE LA PANDISPAN ZAHARUL...SI INCERCATI VOI BLATUL CU CACAO DUPA RETETA SA VEDETI CE VA IESE...FARA CEVA LICHID (LAPTE, UNT)
TOATE PROSTIILE LE POSTATI ...........