Prajitura Budapesta

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

Pentru foile de cacao avem nevoie de:
300 g faina
10 g untura sau margarina(eu am pus untura)
1 ou
100g zahar pudra
1 lingura cacao
1/2 plic praf de copt(eu am pus bicarbonat)
Cum procedam pentru foi:
Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana Din acest aluat se fac 2 bile din care se coc 2 foi pe dosul tavii, 10 minute la foc mediu
Blat galben:
6 oua
10 linguri apa calduta
230 g faina
1/2 plic praf de copt
Cum procedam pentru blat:
se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasaSe adauga faina,praful de copt si la urma albusurie bine batute spuma Se coace (se incearca scu scobitoarea) in tava in care am pus
Crema:
70 g faina
500 ml lapte
250 g zahar
1 pachet unt sau margarina(eu am pus 1 cub de rama)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
-amestecam 1 minut faina, laptele, zaharul cu mixerul iar apoi punem pe foc si amestecam cu lingura de lemn pana se ingroasa. Se lasa la racit. Margarina trebuie sa fie la temp. camere.

Cand crema s-a racit se incorporeaza crema in margarina(eu am pus cubul intreg de rama in crema si am amestecat cu mixerul si a fost ok)

Asamblare:
-foaia maro, crema, blat galben, crema, foaia maro, zahar pudra

Eu am facut asa: am pus glazura de ciocolata peste foaia maro, deoarece i s-a parut cam tare foaia maro. Peste am picurat cioco alba topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Budapesta" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la vero

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Budapesta