Prajitura bounty

Portii
12
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura bounty

Ingrediente

  • -2 lingurite vanilie
  • pentru bounty
  • -4 pahare nuca de cocos
  • -1 pahar de zahar
  • -6 linguri lapte praf
  • -5 linguri faina
  • -4 lingurite de praf de copt
  • -2 pahare de apa
  • pentru blat:
  • -2 pahare faina
  • -1+1/2 pahar zahar
  • -2 oua mari
  • -1/3 apa calduta
  • -1 pahar de iaurt
  • -4 linguri cacao
  • -1/2 pahar ulei porumb
  • -50 g unt topit
  • -2 lingurite vanilie
  • -2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • -1 praf de sare
  • glazura:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -100 ml frisca lichida
  • -30 g unt
  • -6 linguri nutella
  • decor:
  • 50 g ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida

Mod de preparare

Daca tot folosim nuca de cocos de ce sa nu va amintesc ca nuca de cocos are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice. Uleiul de cocos (MCT) ajuta in absorbtia mineralelor, lucru important in intarirea danturii si a oaselor si de asemenea, da un aspect placut si sanatos parului, pielii si unghiilor.
Pulpa de cocos este bogata in acizi grasi saturati si super sanatosi, cu cantitati decente de proteina si un indice glicemic redus. O cana de pulpa (apx 200g) de nuca de cocos contine 27 g de grasime, 3 g proteina, 12 g carbohidrati (in mare parte fibre).
Pulpa uscata poate fi macinata si folosita ca faina de cocos, ce poate inlocui cu succes faina clasica.Dupa o mica introducere sa trecem la lucru.
Intr-adevarar are cam multe ingrediente aceasta prajitura, dar sa nu va speriati ca este destul de usor de preparat.
Mai intai ne ocupam de blat, adica de checul de ciocolata. Separam albusul de galbenus, iar cu ajutorul unui mixer se amesteca albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema, se adauga pe rand cele doua galbenusuri si esenta, amestecandu-se pana devine totul omogen. Peste compozitie, adaugam mai intai apa calduta, iaurtul in care am dizolvat bicarbonatul, apoi uleiul si untul topit si racit putin, iar la in final, adaugam faina care a fost amestecata in prealabil cu cacaua si sarea. Mixam bine pana se omogenizeaza totul, dupa care ne ocupam de bilutele de bounty. Intr-un bol punem toate ingredientele pentru bounty si le amestecam bine. Compozitia obtinuta trebuie sa fie moale, dar nu lichida. Daca simtim ca e prea moale si nu putem forma bilute, mai adaugam putina nuca de cocos si inca o lingura de faina. Dupa ce am terminat compozitia de bounty, pregatim tava in care vom coace prajitura.
Eu am folosit o tava teflon rotunda cu diametrul de 30 cm, dar daca vreti sa obtineti o prajitura mai inalta puteti folosi o tava sau un vas yenna cu diametrul mai mic.
Tava se imbracata in hartie de copt si o ungem cu putin ulei. Mai putin de jumatate din compozitia de chec o vom pune in tava, iar peste ea vom aseza bilutele de bounty intr-un strat uniform (urmariti si fotografiile postate), una langa alta, pana terminam toata compozitia. Deasupra vom turna incet restul din compozitia de chec, pentru a nu se misca bilutele de bounty.
Pornim cuptorul la 180 grade C, dupa ce s-a incalzit, introducem prajitura pe care o lasam la copt cca. 50 de minute, o lasam sa se raceasca si o rasturnam pe un platou pentru a indeparta hartia de copt, apoi o intoarcem din nou si o lasam sa se raceasca 10-15 minute.

Intre timp pregatim glazura, fie pe baie de abur sau la foc foarte mic intr-o tigaie de teflon. Dupa ce s-a racit, turnam glazura peste chec si incercam cu ajutorul unei spatule speciale sa dam prajiturii noastre o forma placuta. Eu am ornat-o cu ciocolata alba topita amestecata cu putina frisca lichida, dar voi o puteti orna cu ce doriti, esential este de a obtine o prajitura cat mai aspectuoasa!
Aceasta prajitura nu numai ca este aspectuoasa, dar este si foarte gustoasa.
Asta este inventia mea, am incercat-o o data si mi-a placut iar de atunci am repetat-o de cateva ori, fiind foarte gustoasa si apreciata de toti cei care au gustat-o. Deci va incurajez sa o incercati si voi si o sa va impresionati musafirii sau rudele.
E foarte buna si aromata.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Afumatura la untura
3
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Floricele fragede cu gem de gutui
5
Dulciuri

Floricele fragede cu gem de gutui

Floricele fragede cu gem de gutui
Parteneri
Gogosari in otet fara conservant
Bucataras.RO

Gogosari in otet fara conservant

Buni tare si tin si 2 ani.

Gogosari in otet fara conservant
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti