Prajitura "Albinita" este un desert adorat de copii si adulti deopotriva, fiind perfect pentru a aduce un zambet pe fetele celor care o savureaza.
Albinita este una din prajiturile care nu lipseste niciodata de sarbatori, fie Craciunul, fie Pastele.
Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, apoi se incorporeaza in copozitia lichida. Se framanta un aluat omogen care se va imparti in patru.
Fiecare bucata se va intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii pe care se va coace (23x33cm). Se unge dosul tavii cu putin unt, apoi cu grija se asaza foaia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana incepe sa se rumeneasca pe margini. Se procedeaza la fel cu restul foilor.
Crema: Ouale impreuna cu zaharul pudra vanilat si faina se omogenizeaza bine. Laptele se pune pe foc sa se incalzeasca. In momentul in care incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna peste amestecul de oua, amestecand continuu. Se transfera pe foc si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.
Asamblare prajitura: Se ia o foaie si se asaza pe un planseu. Se unge cu jumatate din crema de vanilie si se asaza o a doua foaie. Se unge cu gemul de prune (e perfect daca e putin acrisor) si se pune peste cea de-a treia foaie. Se unge cu restul de crema de vanilie, iar deasupra se asaza ultima foaie. Se apasa usor peste tot pentru a face priza buna intre ele, apoi se acopera cu o folie alimentara peste noapte pentru a se inmuia foile.
Se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura, Cheesecake cu afine - cremos si racoritor sau Prajitura pufoasa cu fructe proaspete sau congelate
Pofta buna!.
Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Lasagna - delicios si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii