Ingrediente

Aluat:
75 g zahar
2 plicuri de zahar vanilat
1 ou
un praf de sare
esenta de vanilie
200 g smantana
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
1/2 plic de praf de copt (5 g)
faina cat cuprinde (450 g).
Umplutura:
1100 g de mere curatate de coaja si seminte
100 g zahar
2 linguri gris
1 lingurita de pudra de scortisoara.
Dimensiune tava: 27/37 cm.
100 g unt moale

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

20 portii
Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie, smantana si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza. Se pune faina treptat si praful de copt si se framanta pana cand se obtine o coca nelipicioasa. Se lasa la rece pentru cel putin 15 minute.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, dupa care se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa.
Se imparte aluatul in doua (eu nu le-am impartit in mod egal, am lasat partea de jos mai groasa, iar cea de sus mai subtire, cu toate ca foaia de sus a fost foarte subtire atunci cand am intins-o, riscand sa o rup sau sa nu mi-ajunga :D), se intinde prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita, dupa care se presara cele doua linguri de gris. Se intind merele peste foaie si se presara scortisoara peste ele.
Pe masa unsa cu ulei, se intinde cu ajutorul sucitorului a doua foaie, apoi se ruleaza pe el si se pune peste mere. Se inteapa si aceasta foaie, din loc in loc, cu furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta taraneasca cu mere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta taraneasca cu mere