Imbracam o tava rotunda (23 cm diametru si 6 cm inaltime) cu hartie de copt.
Intr-un castron, dam pe razatoare branza si o amestecam cu coaja rasa de lamaie si de portocala. In al doilea castron amestecam zaharul tos cu zaharul vanilat. In al treilea vas punem stafidele curatate, spalate si sterse de excesul de apa. In al patrulea castron spargem ouale si le batem cu laptele dulce.
Pregatim foaia astfel:
Intr-un castron cernem faina. Punem uleiul, oul si praful de copt stins cu otet. Amestecam. Adaugam cate o lingura da apa calduta ai omogenizam. Facem aceasta operatiune pana obtinem un aluat bun de framantat.
Impartim aluatul in patru. Din fiecare sfert, intindem cate o foaie subtire. Folositi pentru intins cat mai putina faina! Puneti foaia in tava. Intindeti deasupra ei 1/3 din branza. Presarati 1-2 maini cu zahar, 1/3 din stafide.
Cu ajutorul unei linguri puneti compozitie de ou in asa fel incat sa acoperiti toata branza. Cu celelalte foi procedati identic. Ultima foaie o ungeti cu compozitie de ou si apoi presarati putin zahar tos.
Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la foc moale aprox 60 de minute.
Placinta nu trebuie sa se rumeneasca iar foaia de deasupra trebuie sa fie usor crocanta.
Se lasa la racit in tava.
Se serveste alaturi de ravasele pe care le-ati ticluit din vreme in functie de metehnele invitatilor dvs.
Mesajele trebuie sa aminteasca in gluma de defectele care din nefericire nu ocolesc pe nimeni.
Pofta buna si un an nou cu bucurii!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii