Ingrediente
● Foi: |
● 500 g faina |
● 1/2 pahar ulei |
● 1 lingurita praf de copt |
● 1 lingura otet |
● 1 ou, cateva linguri cu apa calduta |
● Umplutura: |
● 500 g branza (telemea+urda dulce+branza de burduf nu prea iute) |
● coaja de lamaie si de portocala |
● 500 g zahar tos |
● 2-3 plicuri zahar vanilat |
● 150 g stafide |
● 9 oua |
● 2 cani lapte dulce gras |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Imbracam o tava rotunda (23 cm diametru si 6 cm inaltime) cu hartie de copt.
Intr-un castron, dam pe razatoare branza si o amestecam cu coaja rasa de lamaie si de portocala. In al doilea castron amestecam zaharul tos cu zaharul vanilat. In al treilea vas punem stafidele curatate, spalate si sterse de excesul de apa. In al patrulea castron spargem ouale si le batem cu laptele dulce.
Pregatim foaia astfel:
Intr-un castron cernem faina. Punem uleiul, oul si praful de copt stins cu otet. Amestecam. Adaugam cate o lingura da apa calduta ai omogenizam. Facem aceasta operatiune pana obtinem un aluat bun de framantat.
Impartim aluatul in patru. Din fiecare sfert, intindem cate o foaie subtire. Folositi pentru intins cat mai putina faina! Puneti foaia in tava. Intindeti deasupra ei 1/3 din branza. Presarati 1-2 maini cu zahar, 1/3 din stafide.
Cu ajutorul unei linguri puneti compozitie de ou in asa fel incat sa acoperiti toata branza. Cu celelalte foi procedati identic. Ultima foaie o ungeti cu compozitie de ou si apoi presarati putin zahar tos.
Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la foc moale aprox 60 de minute.
Placinta nu trebuie sa se rumeneasca iar foaia de deasupra trebuie sa fie usor crocanta.
Se lasa la racit in tava.
Se serveste alaturi de ravasele pe care le-ati ticluit din vreme in functie de metehnele invitatilor dvs.
Mesajele trebuie sa aminteasca in gluma de defectele care din nefericire nu ocolesc pe nimeni.
Pofta buna si un an nou cu bucurii! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu Ravase" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un castron, dam pe razatoare branza si o amestecam cu coaja rasa de lamaie si de portocala. In al doilea castron amestecam zaharul tos cu zaharul vanilat. In al treilea vas punem stafidele curatate, spalate si sterse de excesul de apa. In al patrulea castron spargem ouale si le batem cu laptele dulce.
Pregatim foaia astfel:
Intr-un castron cernem faina. Punem uleiul, oul si praful de copt stins cu otet. Amestecam. Adaugam cate o lingura da apa calduta ai omogenizam. Facem aceasta operatiune pana obtinem un aluat bun de framantat.
Impartim aluatul in patru. Din fiecare sfert, intindem cate o foaie subtire. Folositi pentru intins cat mai putina faina! Puneti foaia in tava. Intindeti deasupra ei 1/3 din branza. Presarati 1-2 maini cu zahar, 1/3 din stafide.
Cu ajutorul unei linguri puneti compozitie de ou in asa fel incat sa acoperiti toata branza. Cu celelalte foi procedati identic. Ultima foaie o ungeti cu compozitie de ou si apoi presarati putin zahar tos.
Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la foc moale aprox 60 de minute.
Placinta nu trebuie sa se rumeneasca iar foaia de deasupra trebuie sa fie usor crocanta.
Se lasa la racit in tava.
Se serveste alaturi de ravasele pe care le-ati ticluit din vreme in functie de metehnele invitatilor dvs.
Mesajele trebuie sa aminteasca in gluma de defectele care din nefericire nu ocolesc pe nimeni.
Pofta buna si un an nou cu bucurii! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu Ravase" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Rata pe varza acra
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Ciorba de pui cu smantana
Tort cu ciocolata
Mix de fasole batuta
Papanasi moldovenesti
Hummus cu sfecla rosie si castraveti
Inima de vitel insotita de piure de conopida si sfecla
Tort cu mere
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Coaste de porc glazurate
Concurs - Reteta Lunii / Autor: panacris
-
Fasole cu ciolan afumat
Concurs - Reteta Lunii / Autor: panacris
-
Prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: panacris
-
Duo de fasole boabe cu frigarui de muraturi si carnati taranesti
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi
-
Fasole fandosita cu muraturi pane
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi
-
Prajitura cu dovleac si branza
Concurs - Reteta Lunii / Autor: Lau Dany