Se freaca untul cu zaharul. Se adauga smantana, ouale intregi, coaja de lamaie, zaharul vanilat si praful de copt. Cand ati obtinut un aluat omogen, adaugati faina (cenuta) pana rezulta un aluat bun de framantat. Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l la frigider o ora, timp in care pregatiti umplutura.
Spalati merele, curatati-le de coaja si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti merele rase intr-o oala - cu fundul dublu - de preferat - adaugati zahar si lasati pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana cand scad la jumatate. Potriviti cantitatea de zahar si daca ati mai adaugat, lasati sa clocoteasca cateva minute.
Lasati sa se raceasca iar intre timp coaceti aluatul.
Impartiti aluatul in doua. Dintr-o jumatate, intindeti o foaie cat tava. Puneti la copt aprox 20 de minute in cuptorul preincalzit.
Din a doua jumatate de aluat faceti un grilaj pe care il coaceti separat aprox 15 minute, la foc mic.
Acum asamblati placinta astfel:
Puneti pe fundul tavii foaia intreaga, adaugati merele scazute si amestecate cu scortisoara macinata, apoi puneti deasupra grilajul de aluat copt. Apasati usor cu palmele, apoi lasati placinta pana a doua zi, la rece, ca sa se inmoaie foile si sa se poata taia usor.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii