Placinta cu Branza si Cirese

Postat pe: 04-07-2012
(0)

Ingrediente

o foaie aluat foietaj (400 g)
400 g branza de vaci
4 oua
100 g zahar tos
100 g cirese proaspete
2 linguri nuca de cocos
1 plic zahar vanilat
1 galbenus de ou pt uns

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Cireselor le scoatem samburii si le rupem /taiem jumatati.
Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si nuca de cocos. Adaugam ouale intregi si omogenizam bine.

Foaia de aluat se taie in doua, o parte mai mare o decupam dupa interiorul formei de chec, iar cealalta parte mai mica, doar cat sa acopere umplutura de branza.
Cu surplusul de aluat, care se decupeaza dupa ce asezati partea mai mare in forma de chec, se fac grilaje zig-zag.

Asezam partea mai mare in forma tapetata cu foaie de copt, o intepam cu furculita din loc in loc, adaugam cateva linguri din umplutura cu branza, asezam deasupra ei jumatati de cirese, adaugam restul de umplutura, apoi cirese. Deasupra asezam partea mica de aluat. o intepam cu furculita, apoi ungem cu galbenus de ou si asezam grilajele, ungem cu galbenus.

Coacem 30 de minute la foc mediu.
Dupa racire se poate taia felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Branza si Cirese" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Branza si Cirese