Placinta cu Branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Branza

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 5 oua
  • 1 pachet de unt
  • 250 gr telemea
  • 200 gr smantana
  • 1 kg branza dulce
  • 250 gr zaharar sau dupa gust
  • un praf de sare

Mod de preparare

Radem telemeaua pe razatoare, sau o mixam bine. Intr-un vas incapator amestecam branza dulce, telemeaua rasa, ouale, smantana, praful de sare si zaharul. Omogenizam bine si dam deoparte. Topim untul, dar atentie sa nu fiarba. Ungem cu o pensula cu unt topit o tava mai inalta.

Punem un rand de foi, le ungem, punem foi, ungem si mai punem un rand. Sa fie trei randuri. Cu un polonic punem din compozitia de branza, vreo 3 polonice. Repetam operatia pana terminam toate folie. Ultimul strat trbuie sa fie foi de placinta pe care le vom unge cu unt.

Dam la cuptor, la foc mic pana cand placinta devine rumenie la suprafata. Scoatem placinta si o pudram cu zahar pudra. o servim atat calda cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa