Radem telemeaua pe razatoare, sau o mixam bine. Intr-un vas incapator amestecam branza dulce, telemeaua rasa, ouale, smantana, praful de sare si zaharul. Omogenizam bine si dam deoparte. Topim untul, dar atentie sa nu fiarba. Ungem cu o pensula cu unt topit o tava mai inalta.
Punem un rand de foi, le ungem, punem foi, ungem si mai punem un rand. Sa fie trei randuri. Cu un polonic punem din compozitia de branza, vreo 3 polonice. Repetam operatia pana terminam toate folie. Ultimul strat trbuie sa fie foi de placinta pe care le vom unge cu unt.
Dam la cuptor, la foc mic pana cand placinta devine rumenie la suprafata. Scoatem placinta si o pudram cu zahar pudra. o servim atat calda cat si rece.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorA iesit o ciorbica tare buna, numai buna de servit pe vremea asta rece!
Ciorba de curcan, cu taiteiUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii