Patratele cu Brinza si Crema de Lamiie

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Crema de branza:
250 g de branza de vaci proaspata
200 g telemea rasa (de oi sau vaci)
4 linguri de zahar
Aluatul:
200 ml de apa
200 ml de lapte batut
3 linguri de unt sau margarina unirea
6 linguri de zahar
un ou
un pic de sare
un cubulet de drojdie (25 g)
faina cit sa iasa un aluat ca de piine

Mod de preparare

Crema de branza:
Se amesteca cele doua feluri de brinza cu zaharul.

Aluatul:
Facem un aluat din ingredientele de mai sus, pe care il punem la crescut. Cind si-a dublat volumul, impartim in doua si facem cate o foaie nu prea subtire pe care o taiem fasii in ambele directii.

Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu unt. Peste ele punem jumatate din crema de branza. Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele numai ca pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele, un pic de brinza pina terminam).

Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte, cam 40 de min. Cind credem ca este gata, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, este gata.

Este un deliciu consumata calda! Crema de lamaie face toti banii! Ii da o savoare deosebita!

O sectiune aromata:



Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Patratele cu Brinza si Crema de Lamiie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

sidy
•  08.10.2015 07:29:07

Cu siguranta este o minunatie prajitura asta, dar...unde e lamaia ?
Multumesc, sa ai o zi senina...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Patratele cu Brinza si Crema de Lamiie