Pasca cu branza

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr untura
  • 4 linguri iaurt
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 1,5 kg branza de vaci
  • 300 gr zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de lamaie si iaurtul.
Incorporam faina treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Cat pregatim umplutura il dam la rece.
Umplutura:
Branza o punem intr-un bol faramitata cu mana.
Ouale le mixam cu zaharul, dar nu foarte tare.
Peste branza punem ouale mixate, faina, coaja rasa de lamaie, esenta si le amestecam bine cu mana.
Rupem jumatate din aluat si pe o bucata de hartie de copt intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem o tava rotunda cu unt, luam foaia de aluat cu tot cu hartie de copt si o asezam in tava.
O tapetam bine si pe peretii tavii iar ce iese in afara taiem cu un cutit.
Intepam cu furculita din loc in loc, punem jumatate din umplutura, iar din aluatul de pe margini formam doua suluri subtirele ce le asezam peste branza in forma de cruce.
Batem un ou spuma si cu un penson ungem pasca. La fel procedam si cu cealalta pasca.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru o ora.
Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
5
Borsuri, supe, ciorbe

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Parteneri
Covrigei cu chimen si parmezan
Bucataras.RO

Covrigei cu chimen si parmezan

O reteta exceptionala de covrigei. Foarte gustosi si fragezi !

Covrigei cu chimen si parmezan
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate