Palariutele Doamnei

Complexitate
redusa
Palariutele Doamnei

Ingrediente

  • Pentru 20-22 buc de biscuiti :
  • -50 g unt
  • -100 g zahar pudra
  • -1 ou mediu, usor batut sau 1 1/2 mici
  • -180 g faina
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/2 lingurita zeama de lamaie
  • -esenta de migdale sau de lamaie
  • -1 albus sau 1 lingura lapte
  • -colorant alimentar (rosu, verde)

Mod de preparare

Frecati untul cu zaharul praf pana devine cremos, apoi turnati putin cate putin din oul batut, omogenizand bine de fiecare data, ca sa se incorporeze cat mai bine si sa nu se branzeasca. Daca vi se pare ca devine prea moale crema, nu mai adaugati restul de ou.

Apoi, amestecati cu faina cernuta, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, cateva picaturi de esenta. Trebuie sa obtineti un aluat usor de lucrat (modelat) si care sa nu se lipeasca de mana, in caz contrar adaugati inca putina faina.

Divizati aluatul in 20-22 bucati a 10 g fiecare, care vor fi baza palariutei si 20-22 bucati, a 3 g, care vor fi calota.

Restul aluatului il impartiti in doua: pe unul il colorati in rosu, iar pe calalalt in verde. Colorati-le mai puternic, deoarece la coacere se pierde din intensitatea culorilor.

Puneti in podul palmei o biluta de 10g si turtiti-o cu degetul mare de la cealalta mana, formand astfel un disc ce va reprezenta baza palariutei. Faceti acelasi lucru cu biluta de 3 g, dar turtiti-o mai putin. Ungeti cu albus sau lapte suprafata bazei si lipiti la mijloc, calota.

Modelati un sul subtire din aluatul rosu si puneti-l pe baza palariutei, de jur imprejurul calotei, acoperind bine imbinarea dintre ele. Formati un sul subtire din aluatul verde, si fixate 2 bucatele in locul de imbinare a snurului rosu, formand astfel panglicile verzi.

Mai modelati o biluta foarte mica din aluatul verde pe care o fixati peste capetele celor doua snururi verzi, formand astfel nodul panglicilor verzi. Procedati identic cu restul aluatului.

Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantate putin intre ele. Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pentru 10-15 min sau pana ce incep sa se aureasca.

Scoateti-le din tava si lasati la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia