Palariutele Doamnei

Complexitate
redusa
Palariutele Doamnei

Ingrediente

  • Pentru 20-22 buc de biscuiti :
  • -50 g unt
  • -100 g zahar pudra
  • -1 ou mediu, usor batut sau 1 1/2 mici
  • -180 g faina
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/2 lingurita zeama de lamaie
  • -esenta de migdale sau de lamaie
  • -1 albus sau 1 lingura lapte
  • -colorant alimentar (rosu, verde)

Mod de preparare

Frecati untul cu zaharul praf pana devine cremos, apoi turnati putin cate putin din oul batut, omogenizand bine de fiecare data, ca sa se incorporeze cat mai bine si sa nu se branzeasca. Daca vi se pare ca devine prea moale crema, nu mai adaugati restul de ou.

Apoi, amestecati cu faina cernuta, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, cateva picaturi de esenta. Trebuie sa obtineti un aluat usor de lucrat (modelat) si care sa nu se lipeasca de mana, in caz contrar adaugati inca putina faina.

Divizati aluatul in 20-22 bucati a 10 g fiecare, care vor fi baza palariutei si 20-22 bucati, a 3 g, care vor fi calota.

Restul aluatului il impartiti in doua: pe unul il colorati in rosu, iar pe calalalt in verde. Colorati-le mai puternic, deoarece la coacere se pierde din intensitatea culorilor.

Puneti in podul palmei o biluta de 10g si turtiti-o cu degetul mare de la cealalta mana, formand astfel un disc ce va reprezenta baza palariutei. Faceti acelasi lucru cu biluta de 3 g, dar turtiti-o mai putin. Ungeti cu albus sau lapte suprafata bazei si lipiti la mijloc, calota.

Modelati un sul subtire din aluatul rosu si puneti-l pe baza palariutei, de jur imprejurul calotei, acoperind bine imbinarea dintre ele. Formati un sul subtire din aluatul verde, si fixate 2 bucatele in locul de imbinare a snurului rosu, formand astfel panglicile verzi.

Mai modelati o biluta foarte mica din aluatul verde pe care o fixati peste capetele celor doua snururi verzi, formand astfel nodul panglicilor verzi. Procedati identic cu restul aluatului.

Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantate putin intre ele. Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pentru 10-15 min sau pana ce incep sa se aureasca.

Scoateti-le din tava si lasati la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa
Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Curry de pui - cel mai gustos curry
4
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat