Frecati untul cu zaharul praf pana devine cremos, apoi turnati putin cate putin din oul batut, omogenizand bine de fiecare data, ca sa se incorporeze cat mai bine si sa nu se branzeasca. Daca vi se pare ca devine prea moale crema, nu mai adaugati restul de ou.
Apoi, amestecati cu faina cernuta, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, cateva picaturi de esenta. Trebuie sa obtineti un aluat usor de lucrat (modelat) si care sa nu se lipeasca de mana, in caz contrar adaugati inca putina faina.
Divizati aluatul in 20-22 bucati a 10 g fiecare, care vor fi baza palariutei si 20-22 bucati, a 3 g, care vor fi calota.
Restul aluatului il impartiti in doua: pe unul il colorati in rosu, iar pe calalalt in verde. Colorati-le mai puternic, deoarece la coacere se pierde din intensitatea culorilor.
Puneti in podul palmei o biluta de 10g si turtiti-o cu degetul mare de la cealalta mana, formand astfel un disc ce va reprezenta baza palariutei. Faceti acelasi lucru cu biluta de 3 g, dar turtiti-o mai putin. Ungeti cu albus sau lapte suprafata bazei si lipiti la mijloc, calota.
Modelati un sul subtire din aluatul rosu si puneti-l pe baza palariutei, de jur imprejurul calotei, acoperind bine imbinarea dintre ele. Formati un sul subtire din aluatul verde, si fixate 2 bucatele in locul de imbinare a snurului rosu, formand astfel panglicile verzi.
Mai modelati o biluta foarte mica din aluatul verde pe care o fixati peste capetele celor doua snururi verzi, formand astfel nodul panglicilor verzi. Procedati identic cu restul aluatului.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantate putin intre ele. Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pentru 10-15 min sau pana ce incep sa se aureasca.
Scoateti-le din tava si lasati la racit.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii