Frecati untul cu zaharul praf pana devine cremos, apoi turnati putin cate putin din oul batut, omogenizand bine de fiecare data, ca sa se incorporeze cat mai bine si sa nu se branzeasca. Daca vi se pare ca devine prea moale crema, nu mai adaugati restul de ou.
Apoi, amestecati cu faina cernuta, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, cateva picaturi de esenta. Trebuie sa obtineti un aluat usor de lucrat (modelat) si care sa nu se lipeasca de mana, in caz contrar adaugati inca putina faina.
Divizati aluatul in 20-22 bucati a 10 g fiecare, care vor fi baza palariutei si 20-22 bucati, a 3 g, care vor fi calota.
Restul aluatului il impartiti in doua: pe unul il colorati in rosu, iar pe calalalt in verde. Colorati-le mai puternic, deoarece la coacere se pierde din intensitatea culorilor.
Puneti in podul palmei o biluta de 10g si turtiti-o cu degetul mare de la cealalta mana, formand astfel un disc ce va reprezenta baza palariutei. Faceti acelasi lucru cu biluta de 3 g, dar turtiti-o mai putin. Ungeti cu albus sau lapte suprafata bazei si lipiti la mijloc, calota.
Modelati un sul subtire din aluatul rosu si puneti-l pe baza palariutei, de jur imprejurul calotei, acoperind bine imbinarea dintre ele. Formati un sul subtire din aluatul verde, si fixate 2 bucatele in locul de imbinare a snurului rosu, formand astfel panglicile verzi.
Mai modelati o biluta foarte mica din aluatul verde pe care o fixati peste capetele celor doua snururi verzi, formand astfel nodul panglicilor verzi. Procedati identic cu restul aluatului.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantate putin intre ele. Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pentru 10-15 min sau pana ce incep sa se aureasca.
Scoateti-le din tava si lasati la racit.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii