Oznei Aman

Postat pe: 26-10-2011
(0)

Ingrediente

300 g de faina
1 lingurita de praf de copt
esenta de vanilie
1 zahar vanilat
1 galbenus
150 g de unt (margarina) 50 g de zahar pudra
1 praf de sare
Umplutura:
i la baza acesti biscuitei sunt umpluti cu mac: 100g de mac
2 linguri de miere
o nuca de unt
ii 3 linguri de dulceata (dupa placere)
3 linguri de migdale macinate
1 ou pentru uns

Mod de preparare

Amestecam untul moale cu zaharul pudra, adaugam galbenusul pana obtinem o masa omogena. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in masa de unt. Se formeaza o mingiuta de aluat care se aseaza pe film alimentar si se da la rece.

Dupa cam 1ora de frigider, scoatem aluatul, il intindem pe un plan fainat si taiem cercuri cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.

Asezam umplutura dorita si inchidem aluatul in 3 colturi, dand forma unei urechiuse, ungem cu ou. Coacem la 200°c pana se rumenesc. (la aer pulsat cam 15 minute). Lasam sa se racoreasca in tava si servim. Pofta buna!
*Eu am folosit dulceata de piersici cu condimente si migdale macinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Oznei Aman" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Oznei Aman