Oua Dulci Umplute

Complexitate
redusa
Oua Dulci Umplute

Ingrediente

  • 300-400 gr aluat de tarta
  • Umplutura
  • 2 mere
  • 4 linguri zahar
  • muguri de pin
  • stafide
  • scortisoara
  • 1/2 pahar de Marsala sau alt vin dulce de desert
  • Glazura
  • 120-150 g zahar pudra
  • 2 picaturi colorant alimentar
  • 1 albus
  • zeama de lamaie (de la 1/2 lamaie mica)
  • Alte umpluturi : dulceata, crema de alune, crema de branza dulce (urda), mac

Mod de preparare

Umplutura de mere: Inmuiati stafidele in apa calduta (sau rom), striviti-le. Curatati merele si taiati-le in bucati mai micute. Topiti zaharul in 1/2 dl. apa, adaugati merele, stafidele, mugurii de pin (eu nu am pus aceste doua ingred. ), praf de scortisoara si vinul. Coaceti la foc mai maricel, circa 15 minute, pana cand lichidul se absoarbe.

Intindeti aluatul in foaie de grosime 1/2cm, taiati forme ovale lungi de circa 9-10 cm. Le umpleti cu merele calite (sau alta umplutura), le inchideti unind marginile. Modelati usor cu mainile, in asa fel incat sa aiba forma ovala de oua si le puneti in tava captusita cu hartie de cuptor. Le coaceti la o temperatura medie, circa 25 minute, pana cand vedeti ca sunt rumenite. Eu le-am umplut cu mere (1 mar) si cu Nutella - crema de alune. Cand sunt reci, le puneti deasupra glazura colorata.

Glazura:
Bateti albusul bine (nu sa fie spuma tare), adaugati sucul de lamaie, apoi adaugati putin, cate putin din zaharul pudra, batand mereu. La sfarsit trebuie sa rezulte o compozitie densa, cremoasa. Impartiti in doua glazura (daca vreti sa faceti doua culori) si adaugati cate o picatura de colorant alimentar.

Glazura care am facut eu este diferita de aceasta.
Pentru cea roz, am amestecat zahat pudra cu putin sirop de visine (concentrat), putin cate putin, pana a devenit o crema densa. Pentru cea albastra, am topit zahar pudra de culoare albastra cu gust de cocos in apa, apoi am amestecat cu alt zahar pudra normal.
Mi-au iesit 18 bucati din 400 gr. de aluat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Trigoane cu branza
Bucataras.RO

Trigoane cu branza

Simple,rapide si extrem de gustose.

Trigoane cu branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola