Ochelari cu nuca

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ochelari cu nuca

Ingrediente

  • aluat:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de smantana
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca. 700 g)
  • umplutura:
  • 250 g miez de nuca
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie
  • 2 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • seminte de susan

Mod de preparare

Se mixeaza untul cu zaharul pudra si un praf de sare, pana se obtine o crema spumoasa, apoi se incorporeaza cele doua oua si cele doua galbenusuri, adaugandu-se urmatorul, numai dupa incorporarea celui dinainte. Se adauga smantana si faina cernuta si amestecata cu praful de copt, atat cat sa formeze un aluat potrivit de tare. Se mai framanta pe o planseta de lucru, pudrata cu faina, pana ce nu se mai lipeste de mana, este elastic. Se lasa cateva minute sa se odihneasca.
Separat se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu lingura de coaja de lamaie si cu cele 6 linguri de zahar. Se adauga si miezul de nuca maruntit, dupa ce l-am prajit putin si lasat sa se raceasca.
Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de mai putin de 0,5 cm, deasupra se intinde in strat uniform umplutura de nuca si se ruleaza fiecare latura mare a dreptunghiului spre interior pentru a acoperi umplutura. Se taie apoi felii groase de aproximativ 1,5-2 cm si se pun la copt intr-o tava tapetata cu o hartie de copt, cca.25 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc.

Se scoate tava din cuptor si se unge fiecare , ochelar" in parte cu galbenus de ou si se presara deasupra seminte de susan. Se mai da putin tava la cuptor, apoi se opreste focul. Se scot,, ochelarii" pe platou si se lasa sa se raceasca bine.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia