Într-un castron se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.
Oul se bate bine ca pentru omletă împreună cu uleiul.
Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.
Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale în centru.
Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade (încălzire sus/jos) pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).
În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas la foc mic până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.
Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.
Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.
Poftă bună!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii