Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Postat pe: 24-01-2019
(0)

Ingrediente

1 ou mare
coaja de la 1 porocală
45 g zahăr
50 ml ulei
13 g griş
25 g făină
1/4 linguriţă praf de copt
un praf de şofran
Sirop:
zeama de la 2 portocale
coaja de la 1 portocală
150 g zahăr
100 ml apă
1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

2 portii
Într-un castron se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.

Oul se bate bine ca pentru omletă împreună cu uleiul.

Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.

Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale în centru.

Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade (încălzire sus/jos) pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas la foc mic până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.

Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.

Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mini-chec insiropat cu portocale si sofran" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mini-chec insiropat cu portocale si sofran