Într-un castron se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.
Oul se bate bine ca pentru omletă împreună cu uleiul.
Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.
Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale în centru.
Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade (încălzire sus/jos) pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).
În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas la foc mic până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.
Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.
Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.
Poftă bună!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraDeja stiti cat de mult imi plac cheesecake-urile si prin urmare mereu caut sa fac unul diferit . Si asa am gasit blog-ul unei...
Desert cheesecake TwixAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii