Într-un castron se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.
Oul se bate bine ca pentru omletă împreună cu uleiul.
Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.
Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale în centru.
Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade (încălzire sus/jos) pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).
În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas la foc mic până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.
Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.
Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.
Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii