Mere in Aluat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mere in Aluat

Ingrediente

  • - 3 mere mari
  • - 160 g faina alba 000 (proaspat cernuta)
  • - 4 oua
  • - 100 ml lapte
  • - 80 ml bere (eu am folosit bere ce contine o cantitate mica de lamaie)
  • - 50 g unt
  • - 100 g zahar extrafin
  • - 1/2 lingurita cu praf de scortisoara
  • - sare
  • - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol faina (proaspat cernuta), doua linguri de zahar (din cantitatea totala de zahar pregatita) si un praf de sare.
- Se bat cu telul ouale impreuna cu laptele intr-un alt bol.

- Se incorporeaza treptat in amestecul de oua si lapte, cate o lingura din amestecul de faina, zahar si sare pregatit anterior, astfel incat sa nu se formeze ”cocoloase”.

- Se adauga berea si se bate amestecul in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se curata merele de coaja si de cotor. Se taie fiecare mar curatat initial in jumatate apoi fiecare jumatate la randul ei se taie felii (groase de aproximativ 1 cm).

- Se calesc merele astfel pregatite intr-o tigaie antiaderenta cu unt topit si o lingura cu zahar, pana se caramelizeaza.

- Feliile de mar caramelizate de scot si se aseaza intr-o sita (pentru a se scurge excesul de unt).
- Feliile de mar caramelizate se pun in aluatul pregatit anterior (puteti adauga suplimentar faina daca dvs. Considerati ca este necesar - trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ”mai gros”).
- Se amesteca doua linguri de zahar cu scortisoara.

- Se prajesc feliile de mar asfel pregatite in ulei incins, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
- Se scot feliile de mar pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei.
- Se tapeteaza cat sunt calde cu amestec de zahar si scortisoara si se servesc imediat.
Reteta aceasta am gasit-o in volumul 20 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Retete traditionale din bucatariile Europei”.

Am modificat denumirea retetei din ”Mere pane” in ”Mere in aluat”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
1
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Desert inghetata de vanilie cu zmeura
Bucataras.RO

Desert inghetata de vanilie cu zmeura

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici.

Desert inghetata de vanilie cu zmeura
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala