Mere in Aluat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mere in Aluat

Ingrediente

  • - 3 mere mari
  • - 160 g faina alba 000 (proaspat cernuta)
  • - 4 oua
  • - 100 ml lapte
  • - 80 ml bere (eu am folosit bere ce contine o cantitate mica de lamaie)
  • - 50 g unt
  • - 100 g zahar extrafin
  • - 1/2 lingurita cu praf de scortisoara
  • - sare
  • - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol faina (proaspat cernuta), doua linguri de zahar (din cantitatea totala de zahar pregatita) si un praf de sare.
- Se bat cu telul ouale impreuna cu laptele intr-un alt bol.

- Se incorporeaza treptat in amestecul de oua si lapte, cate o lingura din amestecul de faina, zahar si sare pregatit anterior, astfel incat sa nu se formeze ”cocoloase”.

- Se adauga berea si se bate amestecul in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se curata merele de coaja si de cotor. Se taie fiecare mar curatat initial in jumatate apoi fiecare jumatate la randul ei se taie felii (groase de aproximativ 1 cm).

- Se calesc merele astfel pregatite intr-o tigaie antiaderenta cu unt topit si o lingura cu zahar, pana se caramelizeaza.

- Feliile de mar caramelizate de scot si se aseaza intr-o sita (pentru a se scurge excesul de unt).
- Feliile de mar caramelizate se pun in aluatul pregatit anterior (puteti adauga suplimentar faina daca dvs. Considerati ca este necesar - trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ”mai gros”).
- Se amesteca doua linguri de zahar cu scortisoara.

- Se prajesc feliile de mar asfel pregatite in ulei incins, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
- Se scot feliile de mar pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei.
- Se tapeteaza cat sunt calde cu amestec de zahar si scortisoara si se servesc imediat.
Reteta aceasta am gasit-o in volumul 20 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Retete traditionale din bucatariile Europei”.

Am modificat denumirea retetei din ”Mere pane” in ”Mere in aluat”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie