Mere in Aluat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mere in Aluat

Ingrediente

  • - 3 mere mari
  • - 160 g faina alba 000 (proaspat cernuta)
  • - 4 oua
  • - 100 ml lapte
  • - 80 ml bere (eu am folosit bere ce contine o cantitate mica de lamaie)
  • - 50 g unt
  • - 100 g zahar extrafin
  • - 1/2 lingurita cu praf de scortisoara
  • - sare
  • - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol faina (proaspat cernuta), doua linguri de zahar (din cantitatea totala de zahar pregatita) si un praf de sare.
- Se bat cu telul ouale impreuna cu laptele intr-un alt bol.

- Se incorporeaza treptat in amestecul de oua si lapte, cate o lingura din amestecul de faina, zahar si sare pregatit anterior, astfel incat sa nu se formeze ”cocoloase”.

- Se adauga berea si se bate amestecul in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se curata merele de coaja si de cotor. Se taie fiecare mar curatat initial in jumatate apoi fiecare jumatate la randul ei se taie felii (groase de aproximativ 1 cm).

- Se calesc merele astfel pregatite intr-o tigaie antiaderenta cu unt topit si o lingura cu zahar, pana se caramelizeaza.

- Feliile de mar caramelizate de scot si se aseaza intr-o sita (pentru a se scurge excesul de unt).
- Feliile de mar caramelizate se pun in aluatul pregatit anterior (puteti adauga suplimentar faina daca dvs. Considerati ca este necesar - trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ”mai gros”).
- Se amesteca doua linguri de zahar cu scortisoara.

- Se prajesc feliile de mar asfel pregatite in ulei incins, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
- Se scot feliile de mar pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei.
- Se tapeteaza cat sunt calde cu amestec de zahar si scortisoara si se servesc imediat.
Reteta aceasta am gasit-o in volumul 20 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Retete traditionale din bucatariile Europei”.

Am modificat denumirea retetei din ”Mere pane” in ”Mere in aluat”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Chec tigrat
2
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Piersici
3
Dulciuri

Piersici

Piersici
Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida
4
Produse de panificatie si patiserie

Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida

Turtele cu ceapa verde sunt preparate traditionale, constand in aluat subtire si fraged, presarat cu bucati delicate de ceapa...

Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapida
Sunca Afumata
5
Aperitive

Sunca Afumata

Sunca Afumata
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia