Se pune intr-un vas untul si se pune la microunde sa se topeasca(sa nu fiarba). In alt vas se pun ouale si se amesteca cu zaharul praf, cu ajutorul unui mixer, pana se albesc.
Se adauga coaja de lamaie/portocala /stafide si lingura de apa de flori/ suc lamaie/portocale (sau ce va place sa folositi) si faina cernuta. Se amesteca in continuare, cu mixerul, si la urma se adauga incet, untul topit.
Se ung cu unt/ulei formele de madelene, se umplu cu aluatul format doar pe trei sferturi (ele cresc) si se coc la foc potrivit. Se scot cand au primit o culoare usor aurie, se pun pe un gratar la racit, apoi se pudreaza cu zahar praf... se servesc simple, cu sirop de fructe, langa o cana cu lapte sau cu ceai, se pot trage in ciocolata la un capat sau se pot decora cu migdale...
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Acest tort l-am facut cu mare dragoste pentru tatal meu, pe care il cheama Constantin. Am cautat sa fie un tort...
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii