Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Ingrediente

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar brut
  • 1/2 dovlec placintar copt (marime medie intreg)
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri mari si pline cu faina alba
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 3-4 pere tari, de toamna
  • pentru glazura:
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • pentru uns forma: unt si faina

Mod de preparare

Perele se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase...

Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf mic de sare, se adauga 4 linguri de zahar brut si se continua mixarea pana zaharul s-a topit. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu restul de zahar pana se albesc, zaharul s-a topit si a capatat consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, apoi dovleacul copt facut piure, laptele tot deodata, si se mai amesteca putin cu telul dupa ce ati pus laptele. Se adauga ciocolata topita pe baie de aburi si se amesteca pana la incorporare. Se amesteca faina cu scortisoara, praful de copt si se adauga la ingredientele umede. Se adauga treptata spuma de albusuri si se amesteca usor, cu un tel tip para, de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri.


In forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina se pune un strat de aluat, apoi felii de pere, alt strat de aluat, alte felii de pere si un ultim strat de aluat si un ultim strat de pere. Se da forma la cuptorul incins la 160 grade C, se lasa la copt 45-50 minute, se mareste flacara la 170 grade C si se mai lasa inca 10 minute. Se lasa guguluful sa se raceasca pana devine caldut, se pune deasupra un platou, se rastoarna cu o miscare ferma si se scoate din forma. Se glazureaza cu ciocolata si smantana pentru frisca topite pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca complet, se portioneaza si se serveste.

Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Inghetata de trandafiri si banane
1
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de...

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti