Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Ingrediente

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar brut
  • 1/2 dovlec placintar copt (marime medie intreg)
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri mari si pline cu faina alba
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 3-4 pere tari, de toamna
  • pentru glazura:
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • pentru uns forma: unt si faina

Mod de preparare

Perele se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase...

Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf mic de sare, se adauga 4 linguri de zahar brut si se continua mixarea pana zaharul s-a topit. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu restul de zahar pana se albesc, zaharul s-a topit si a capatat consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, apoi dovleacul copt facut piure, laptele tot deodata, si se mai amesteca putin cu telul dupa ce ati pus laptele. Se adauga ciocolata topita pe baie de aburi si se amesteca pana la incorporare. Se amesteca faina cu scortisoara, praful de copt si se adauga la ingredientele umede. Se adauga treptata spuma de albusuri si se amesteca usor, cu un tel tip para, de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri.


In forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina se pune un strat de aluat, apoi felii de pere, alt strat de aluat, alte felii de pere si un ultim strat de aluat si un ultim strat de pere. Se da forma la cuptorul incins la 160 grade C, se lasa la copt 45-50 minute, se mareste flacara la 170 grade C si se mai lasa inca 10 minute. Se lasa guguluful sa se raceasca pana devine caldut, se pune deasupra un platou, se rastoarna cu o miscare ferma si se scoate din forma. Se glazureaza cu ciocolata si smantana pentru frisca topite pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca complet, se portioneaza si se serveste.

Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mac si Ness
3
Dulciuri

Prajitura cu Mac si Ness

Prajitura cu Mac si Ness
Tort de mere caramelizate
5
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Parteneri
Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata
Bucataras.RO

Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata

Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post