Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii, unde am facut o gropita, se adauga ouale batute putin, zaharul, laptele, uleiul, aromele si se framanta un aluat (acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul.
Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara si se pune din loc in loc cate o lingurita de finetii, pana la jumatate si se acopera cu cealalta jumatate!
Se decupeaza cu forma pentru furesecuri sau cu un pahar in asa fel incat sa fie gramejoara de finetti la mijloc. (am uitat sa fotografiez intraga foaie asa ca am luat o bucata mai mica de aluat si am executat pasii pt a va da seama). Se frig in ulei incins pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar din belsug! Am facut si simple si impletite, dar fara finetti.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii