Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii, unde am facut o gropita, se adauga ouale batute putin, zaharul, laptele, uleiul, aromele si se framanta un aluat (acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul.
Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara si se pune din loc in loc cate o lingurita de finetii, pana la jumatate si se acopera cu cealalta jumatate!
Se decupeaza cu forma pentru furesecuri sau cu un pahar in asa fel incat sa fie gramejoara de finetti la mijloc. (am uitat sa fotografiez intraga foaie asa ca am luat o bucata mai mica de aluat si am executat pasii pt a va da seama). Se frig in ulei incins pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar din belsug! Am facut si simple si impletite, dar fara finetti.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii