Gogosi cu ciocolata

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

450 g faina
125 ml lapte
1 cubulet drojdie
50 g zahar
50 g unt
1 pach zahar vanilat
2 oua
2 linguri smantana
200 g crema ciocolata (finetti)
1 l ulei pt prajit
zahar pudra

Mod de preparare

Se cerne faina. Se inmoaie drojdia cu o lingura de lapte (caldut) si 1/2 lingurita zahar, apoi se lasa sa creasca la cald.
Zaharul si zaharul vanilat se dizolva in lapte caldut.
Faina se amesteca cu laptele, drojdia (crescuta), ouale batute cu un praf de sare, smantana si untul inmuiat. Aluatul se framanta si se lasa o jumatate de ora la cald, la dospit.
Se mai framanta o data, apoi se intinde o foaie din care se fac rondele. Crema de ciocolata se pune intre doua bucati de aluat, avand grija sa fie bine lipite. Se mai lasa 15 min. la dospit si se prajesc in ulei incins, la foc potrivit.
Se servesc pudrate cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosi cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adon_x008
•  13.01.2012 20:29:49

Super reteta!!! Am incercat cu toate ingredientele reduse la jumatate (in caz ca as fi dat gres) si vreau sa zic ca au iesit niste gogsi foarte bune. Recomand sa incercati!

jedeea
•  02.05.2011 01:14:56

Eu va recomand sa o incercati ca e buna. Tocmai am terminat,au iesit suuuuper(pt prima oara mi-au iesit si mie gogosile bine). Dragos si mie mi s-a parut ca a iesit putin moale coca dar am adaugat putina faina in plus si a iesit bine,am intins-o pe masa fara faina si nu mi sa lipit de maini(fata smantana ca am uitat sa o adaug)...cine a pus reteta vroia sa dea un exemplu de cum le face.Eu am facut cu Finetti,ciocolata alba si branza,super bune . :X

dragos081975
•  04.12.2010 19:17:44

Nu incercati aceasta reteta.
Dupa 30 minute de lasat la dospit aluatul se lipeste de maini de te ia durerea de cap. Mai trebuie sa adaugi apx.100-150 g faina si sa framanti ca sa ti se dezlipeasca de pe maini. Deocamdata mai las sa creasca. Sper sa nu mai apara vreo surpriza ca arunc reteta cat colo.
Nu mai postati retete aiurea. Nu va mai dati cu parerea daca nu va pricepeti.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosi cu ciocolata