Fursecuri Mohn cu mac si lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie

Ingrediente

  • 125 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/3 cup seminte de mac
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • zeama si coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Pornim cuptorul la foc mediu.
Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie.
Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic.
(Se poate lasa aluatul la frigider sau se poate folosi deindata.)
Se ia aluat cu o lingura ,iar cu aratatorul se ia aluatul de pe lingura si se pune in tava.
Se coc 8-10 minute,depinde cat de crocante le vrem.
Se lasa sa se raceasca si se scot din tava.
Aceasta reteta este de origine evreiasca, se pare ca vine din Polonia sau Germania si se servesc la cafea sau ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate