Coji eclere:punem intr-o craticioara pe foc,apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca ,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos)si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt,lasand distanta intre ele. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (aproximativ 190-200 grade)pentru cca 25 minute,pana eclerele se rumenesc frumos.
Crema: intr-un vas cu fund dublu ,punem laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu zaharul . Adaugam faina,amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte amestecand energic sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat si untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.
Umplutura frisca: frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca . O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.
Decor: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Asamblare:taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie(pos), le umplem cu crema apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in frisca.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii