Cuib de viespi cu scortisoara si stafide

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Avem nevoie de:
500 g faina
180 g zahar tos
1 ou
30 g drojdie
sare
circa 250 ml lapte
250 g unt(margarina)
200 g stafide
60 g migdale(nuci,alune),macinate
2 linguri scortisoara pisata
circa 200 ml rom
1 galbenus
50 g gem de caise
Pentru insiropat:
300 ml lapte
20 g unt
50 g zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se aduc toata ingredientele si tavile in bucatarie,de cu seara.
Se faramiteaza drojdia,apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de lapte caldut si cu atata faina,ca sa se obtina o maia potrivita,mai moale(eu am pus 3 linguri cu varf).
Se pudreaza cu putina faina,se acopera cu un servet si se lasa sa dospeasca,la loc cald,pana cand la suprafata apar mici crapaturi.
Dupa aceea,se amesteca cu restul de faina cernuta,ou,sare,60 g zahar tos,cu restul de lapte si 100 g unt(margarina),topit si caldut,framantand o coca potrivita,care se desprinde de pe vas si mana(eu am mai adaugat putina faina)
Se acopera cu un servet si se lasa la dospit,la loc cald circa 20-30 min,sau pana isi dubleaza volumul.
In acest timp,stafidele spalatae si curatate de codite se pun in rom,iar sortisoara se amesteca cu 120 g zahar.
Se pregateste tava,cea de tort cu pereti detasabili sau cea dreptunghiulara-fie o ungem cu unt(dar numai funful) si presaram cu faina,fie tapetam cu hartie de copt(tot numai fundul)(eu am folosit hartia de copt).
Dupa ce aluatul a crescut,se intinde pe masa de lucru putin infainata,o foaie de aproximativ 3 mm grosime,care se unge cu 100 g de unt topit,se presara amestecul de zahar cu scortisoara,stafidele scurse, migdalele(nuca,alunele) macinate si se stropeste cu restul de unt topit(50 g) pentru fixare.
Se ruleaza strans si se taie in bucati groase de 4-5 cm grosime.
Se aseaza “in picioare” in tava unsa, ,fie cea dreptunghiulara,fie cea de tort cu pereti detasabili, destul de aproape una de alta..
Se lasa in tava,sa mai creasca,inca 30 min
Se da la cuptorul incins,la foc moderat.
Cand prajitura este aproape coapta se stropeste de 2-3 ori cu amestecul rezultat din laptele fierbinte,untul si zaharul pudra vanilat.
Se continua coacerea,pana se rumeneste frumos.
Se pudreaza cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cuib de viespi cu scortisoara si stafide" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  07.12.2011 15:04:03

Stefy, sa o faci ca este foarte buna

iulianav7
•  26.02.2009 17:30:46

arata super tentant, am s-o incerc

stefy
•  20.02.2009 22:47:58

am vazut-o de recent si la emisiunea mea preferata la tv,doar ca avea alta denumire(nu-mi amintesc exact) si e aceiasi reteta,am salvat-o sa-mi aduc aminte s-o fac;foarte delicioasa

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cuib de viespi cu scortisoara si stafide