- Se decongeleaza aluatul si se imparte in doua parti egale. Una dintre bucatile de aluat se taie la randul ei in 8 bucati egale de forma patrata.
- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
- Se coace foaia de aluat (neportionata) si apoi se lasa sa se raceasca. Ulterior se coc bucatelele de aluat (portionate in prealabil) si se lasa sa se raceasca.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un bol de mixare iar albusurile intr-un bol de mixare separat (ideal este sa mixati galbenusurile cu un mixer de mana iar albusurile cu un stand mixer - in acest fel cele doua compozitii vor fi pregatite pentru a fi folosite in acelasi timp).
- Laptele se pune intr-o oala impreuna cu vatonul de vanilie la foc mic, pana atinge temperatura de fierbere.
- Se mixeaza galbenusurile foarte bine cu 200 g zahar.
- Se adauga faina (in 2-3 etape) si se mixeaza amestecul in continuare (initial la viteza mica de mixare apoi se poate creste viteza de mixare treptat).
- Se subtiaza compozitia cu putin lapte rece (laptele se adauga treptat - cate o lingura si numai daca este necesar) si apoi se mixeaza amestecul in continuare. Eu am adaugat suplimentar amestecului 6 linguri cu lapte rece.
- Se adauga treptat laptele fierbinte (in trei - patru etape), mixand amestecul imediat (pentru ca galbenusurile sa nu isi modifice consistenta).
- Se pregateste intre timp vasul pentru bain-marie.
- Se mixeaza intre timp (cu un stand mixer) albusurile la viteza mare de mixare. Se adauga albusurilor mixate spuma 100 g zahar. Se mixeaza compozitia in continuare pana se intareste (ca pentru bezele).
- Amestecul ce contine galbenusuri, zahar, faina si lapte se pune pe bain-marie amestecand energic continuu cu telul pana compozitia ajunge la temperatura de fierbere. - Se lasa amestecul sa fiarba timp de cateva minute. Se ia vasul de pe foc.
- Se adauga treptat untul taiat bucatele si se amesteca pana compozitia devine omogena.
- Se incorporeaza treptat in amestec albusurile mixate anterior.
- Se pune compozitia rezultata din nou pe bain-mariesi se aduce la temperatura de fierbere. Se fierbe compozitia timp de cateva minute pana se ingroasa.
- Bucata de foietaj neportionata se aseaza pe o tava.Se aseaza un cadru de copt in jurul bucatii de foietaj neportionate (se ajusteaza dimensiunea cadrului corespunzator).
- Se toarna crema fierbinte peste foaia de aluat. Se niveleaza imediat crema cu ajutorul unei spatule (se intareste foarte repede).
- Se aseaza bucatile de aluat portionate si coapte, unele langa altele la suprafata stratului de crema.
- Desertul se pastreaza la rece cateva ore inainte de servire.
- Se portioneaza si se pudreaza suprafata cu zahar pudra numai inainte de servire.
Crema este potrivita si pentru ecler, choux a la creme.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii