- Se decongeleaza aluatul si se imparte in doua parti egale. Una dintre bucatile de aluat se taie la randul ei in 8 bucati egale de forma patrata.
- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
- Se coace foaia de aluat (neportionata) si apoi se lasa sa se raceasca. Ulterior se coc bucatelele de aluat (portionate in prealabil) si se lasa sa se raceasca.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un bol de mixare iar albusurile intr-un bol de mixare separat (ideal este sa mixati galbenusurile cu un mixer de mana iar albusurile cu un stand mixer - in acest fel cele doua compozitii vor fi pregatite pentru a fi folosite in acelasi timp).
- Laptele se pune intr-o oala impreuna cu vatonul de vanilie la foc mic, pana atinge temperatura de fierbere.
- Se mixeaza galbenusurile foarte bine cu 200 g zahar.
- Se adauga faina (in 2-3 etape) si se mixeaza amestecul in continuare (initial la viteza mica de mixare apoi se poate creste viteza de mixare treptat).
- Se subtiaza compozitia cu putin lapte rece (laptele se adauga treptat - cate o lingura si numai daca este necesar) si apoi se mixeaza amestecul in continuare. Eu am adaugat suplimentar amestecului 6 linguri cu lapte rece.
- Se adauga treptat laptele fierbinte (in trei - patru etape), mixand amestecul imediat (pentru ca galbenusurile sa nu isi modifice consistenta).
- Se pregateste intre timp vasul pentru bain-marie.
- Se mixeaza intre timp (cu un stand mixer) albusurile la viteza mare de mixare. Se adauga albusurilor mixate spuma 100 g zahar. Se mixeaza compozitia in continuare pana se intareste (ca pentru bezele).
- Amestecul ce contine galbenusuri, zahar, faina si lapte se pune pe bain-marie amestecand energic continuu cu telul pana compozitia ajunge la temperatura de fierbere. - Se lasa amestecul sa fiarba timp de cateva minute. Se ia vasul de pe foc.
- Se adauga treptat untul taiat bucatele si se amesteca pana compozitia devine omogena.
- Se incorporeaza treptat in amestec albusurile mixate anterior.
- Se pune compozitia rezultata din nou pe bain-mariesi se aduce la temperatura de fierbere. Se fierbe compozitia timp de cateva minute pana se ingroasa.
- Bucata de foietaj neportionata se aseaza pe o tava.Se aseaza un cadru de copt in jurul bucatii de foietaj neportionate (se ajusteaza dimensiunea cadrului corespunzator).
- Se toarna crema fierbinte peste foaia de aluat. Se niveleaza imediat crema cu ajutorul unei spatule (se intareste foarte repede).
- Se aseaza bucatile de aluat portionate si coapte, unele langa altele la suprafata stratului de crema.
- Desertul se pastreaza la rece cateva ore inainte de servire.
- Se portioneaza si se pudreaza suprafata cu zahar pudra numai inainte de servire.
Crema este potrivita si pentru ecler, choux a la creme.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaGogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reciProbabil putinele sunt momentele care se pot compara cu Duminica Pastelui, cu linistea unei mese in familie, cu oua vopsite,...
Pasca cu branza si stafideAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii