Crema de Zahar Ars III

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • esenta de rom (o lingurita de cafea) 12 linguri de zahar
  • 1 l de lapte
  • 1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Se separa galbenusul de albus, se bat albusurile cu 6 linguri de zahar pana se fac spuma, se adauga esenta de rom. Galbenusurile se bat cu 250 ml de lapte pana devin si ele o spuma. Intr-un bol mai mare de 3 l se amesteca albusul cu galbenusul, se adauga restul de lapte si zaharul vanilat.

Restul de zahar se pune pe foc mic pana se caramelizeaza. Se da cratita dupa foc si se adauga compozita din bol, se amesteca putin pt a omogeniza zaharul dupa care se introduce la cuptor pt 40 min la foc mic.
A nu se amesteca pana la final. Se serveste rasturnata pe un platou (vas) yena, rece.

! ! ! pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)