Ingrediente
● 1 l de lapte |
● 8 oua |
● 10 linguri de zahar (lingura de supa) |
● 2 mere |
● o fiola de esenta de rom |
● o lingurita de amidon alimentar (ajuta crema sa fie mai ferma atunci cind o pui pe platou si se taie si mai bine) |
● un praf de sare |
Mod de preparare
Intr-o cratita de 3l punem 5 linguri de zahar si facem un caramel. Prin miscari de rotatie imbracam peretii vasului si lasam la racit. scoatem casuta de simburi de la mere si le taiem felii subtiri, pe care le asezam pe fundul vasului ce l-am imbracat cu caramel.
Intr-un bol spargem ouale le batem usor cu cele 5 linguri de zahar (sa nu facem spuma), esenta de rom, praful de sare si laptele. Toata compozitia o turnam in cratita, usor sa nu deranjam merele (pe care le-am asezat, frumos ca la tarta cu fructe) in timp ce turnam laptele, merele se vor ridica la suprafata, fara sa-si strice forma.
Punem cratita intr-o tava si adaugam apa fierbinte, cam pina la jumatatea cratitei. Punem la cuptorul de dinainte incins, cam 45 de min, cind s-a rumenit frumos, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci crema este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crema de Zahar Ars cu Mere" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un bol spargem ouale le batem usor cu cele 5 linguri de zahar (sa nu facem spuma), esenta de rom, praful de sare si laptele. Toata compozitia o turnam in cratita, usor sa nu deranjam merele (pe care le-am asezat, frumos ca la tarta cu fructe) in timp ce turnam laptele, merele se vor ridica la suprafata, fara sa-si strice forma.
Punem cratita intr-o tava si adaugam apa fierbinte, cam pina la jumatatea cratitei. Punem la cuptorul de dinainte incins, cam 45 de min, cind s-a rumenit frumos, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci crema este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crema de Zahar Ars cu Mere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 14.03.2011 12:28:29
arata foarte bine!!!!
Abia astept sa o fac!!!!!!
FELICITARI!!!