Intr-o cratita de 3l punem 5 linguri de zahar si facem un caramel. Prin miscari de rotatie imbracam peretii vasului si lasam la racit. scoatem casuta de simburi de la mere si le taiem felii subtiri, pe care le asezam pe fundul vasului ce l-am imbracat cu caramel.
Intr-un bol spargem ouale le batem usor cu cele 5 linguri de zahar (sa nu facem spuma), esenta de rom, praful de sare si laptele. Toata compozitia o turnam in cratita, usor sa nu deranjam merele (pe care le-am asezat, frumos ca la tarta cu fructe) in timp ce turnam laptele, merele se vor ridica la suprafata, fara sa-si strice forma.
Punem cratita intr-o tava si adaugam apa fierbinte, cam pina la jumatatea cratitei. Punem la cuptorul de dinainte incins, cam 45 de min, cind s-a rumenit frumos, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci crema este gata.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura Fanta este o delicioasa si colorata prajitura cu o textura aerata si un gust racoritor de portocale. Prajitura...
Prajitura Fanta - proaspata si racoritoareAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii