Intr-o cratita de 3l punem 5 linguri de zahar si facem un caramel. Prin miscari de rotatie imbracam peretii vasului si lasam la racit. scoatem casuta de simburi de la mere si le taiem felii subtiri, pe care le asezam pe fundul vasului ce l-am imbracat cu caramel.
Intr-un bol spargem ouale le batem usor cu cele 5 linguri de zahar (sa nu facem spuma), esenta de rom, praful de sare si laptele. Toata compozitia o turnam in cratita, usor sa nu deranjam merele (pe care le-am asezat, frumos ca la tarta cu fructe) in timp ce turnam laptele, merele se vor ridica la suprafata, fara sa-si strice forma.
Punem cratita intr-o tava si adaugam apa fierbinte, cam pina la jumatatea cratitei. Punem la cuptorul de dinainte incins, cam 45 de min, cind s-a rumenit frumos, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci crema este gata.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatLa ultimul porc sacrificat am cerut macelarului :D [ sotul meu] sa nu fie atat de minutios la dezosare , sa mai lase ceva...
Supa de porc cu conopida si cartofiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii