Aluat-Intr-un bol, adaugam drojdia, o lingurita zahar, o lingura de faina si 50 ml lapte, amestecam bine si lasam sa creasca 10 min.
Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul ramas, laptele caldut, coaja de portocala, esenta si amestecam bine, adaugam amestecul de drojdie. Framantam, adaugand treptat untul topit si racit putin.
Framantam aluatul pana ce devine omogen si nu se lipeste de maine, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.
Umplutura-intr-un bol, amestecam nuca de cocos cu zaharul, stafidele, coaja de lamaie.
Impartim aluatul in 2, intindem aluatul in forma dreptunghiulara, adaugam amestecul de nuca de cocos (sa ne ajunga si pentru cealala bucata de aluat) si rulam, nu foarte strans.
Daca dorim, putem sa impletim cele 2 bucati de aluat sau sa asezam in tava fiecare bucata.
Le acoperim si lasam sa se odihneasca 15 min, le ungem cu galbenusul amestecat cu zaharul si laptele.
Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca. 50 min.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii