Cozonac cu mac si visine

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Cozonac cu mac si visine

Ingrediente

  • - 1kg faina
  • -250 g zahar
  • -50 ml ulei
  • -25 g drojdie proaspata
  • -praf de sare
  • -500 ml lapte
  • -2 oua intregi+2 galbenusuri
  • -coaja lamaie
  • -coaja portocala
  • Umplutura
  • -400 gr mac macinat
  • -150 gr zahar
  • -150 gr visine fara sambure (eu am folosit din compot)
  • -4 linguri lapte
  • -2 albusuri
  • Extra
  • -1ou

Mod de preparare

Intr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald desfacem in el drojdia si lasam deoparte.
Ouale le batem impreuna cu putina sare separat, nu trebuie sa se faca spuma numai sa fie amestecate bine.
Intr-un castron mai mare punem faina. In mijlocul ei incepem sa turnam laptele amestecat cu drojdia si zaharul. Laptele il amestecam putin cate putin amestecand continu. Adaugam apoi uleiul si ouale batute.
Framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se odihneasca si sa creaca pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut bine am impartit aluatul in 4 parti egale.
Il lasam pe masa acoperita cu un prosop si pregatim umplutura.

Umplutura:
Albusurile le batem cu zaharul si apoi adaugam macul si laptele. Omogenizam bine si gustam daca trebuie mai dulce.

Pe blatul infainat sau uns cu ulei intindem prima bucata de aluat, cam de 1 cm grosime. Am pus un sfert din umplutura si am intins-o bine pe toata suprafata. Presaram deasupra visine fara sambure. Rulam aluatul avand grija sa fie stransi destul de bine si sa inchidem capetele. Intindem o alta bucata de aluat si procedam la fel. Dupa ce avem doua corzi de cozonac le putem impleti.
Asezam cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca.
Din cantitatile date am obtinut 2 cozonaci maricei (se pot obtine 4 daca nu impletiti sau daca ii faceti mai mici)
II lasam sa creasca pe tava circa 30 minute la loc caldut si fara curenti de aer. Inainte sa ii punem in cuptorul incins la 180 grade ii ungem cu un oua batut.
Ca sa fie copti bine au nevoie de 40-45 minute , dar asta este in functie de cuptor. Se pot verifica cu scobitoarea .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Zacusca de macrou
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti