Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa la ingrediente. Atentie!! Ingredientele trebuie sa fie la temparatura camerei, iar laptele batut putin cald, eu l-am incalzit pentru 30 secunde la cuptorul cu microunde. Ouale se pun batute ca pentru omleta, in cuva masinii. Dupa framantare, am pus aluatul intr-un castron spray-at cu ulei de floarea soarelui, am stropit aluatul cu ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la dospit la loc caldut, pentru 30 minute.
Pentru umplutura: prajim nucile si arahidele pentru cateva minute, in cuptor, la 150 grade C. Le lasam sa se raceasca si le maruntim in robotul de bucatarie.
Pentru caramel: punem apa si zaharul intr-un ibric si lasam pe foc pana apa scade si zaharul incepe sa se caramelizeze. Cand a ajuns la culoarea chihlimbarului, adaugam untul, amestecam si lasam la flacara mica, pana se topeste untul. Adaugam laptele condensat, amestecam si lasam sa fiarba 2-3 minute. Vom obtine un caramel mai fluid, nu este inchegat foarte tare. Se lasa caramelul sa se raceasca putin si se amesteca cu nucile si arahidele prajite. Se imparte aluatul dospit in doua. Se ia prima bucata, se intinde cu sucitorul intr-un dreptunghi, se pune jumatate din umplutura, se distribuie uniform pe suprafata aluatului, se ruleaza, se strang putin capetele si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel si cu cealalta jumatate. Amestecam galbenusul cu lapte, il intindem peste cozonaci cu ajutorul unei pensule si presaram deasupra cateva "ciupituri" de zahar brut. Se lasa cozonacii sa creasca pentru inca 15 minute, pana isi dubleaza volumul. Se coc in cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii