Se dau biscuitii la robot sau se maruntesc cu sucitorul. Ciocolata se topeste si se amesteca cu margarina, apoi se toarna peste biscuitii pisati si amestecati cu miezul macinat marunt, se amesteca bine pana se omogenizeaza, apoi aceasta pasta o aranjam in castronele captusite cu folie de celofan, formand peretii cosuletelor cu ajutorul unei linguri, se asaza unul langa altul, miejii de nuca, pe marginea peretelui viitorului cosulet, apoi se dau la congelator cateva minute (20-25) sa se intareasca.
Intre timp pregatim umplutura, mixand frisca cu branza de vaci si zaharul pudra vanilat, apoi se adauga gelatina topita la bain marie si turnata in fir subtire. Se curata cateva fructe, se taie cubulete, apoi se incorporeaza in crema de branza.
Se scot cosuletele din castronele, se trag foliile de celofan cu grija, apoi se umplu cu crema de branza cu fructe, se orneaza cu feliute de capsuni, kiwi si pepene galben si se dau cca. o ora la frigider sa se inchege bine. Se servesc reci decorate cu frisca.
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii