Pentru aluat:
Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul pana devine o pasta si o amestecam intr-un bol cu apa minerala calduta, uleiul caldut, coaja de lamaie, praful de sare si cu ajutorul unui tel omogenizam toate ingredientele.
Peste acest amestec punem faina putin cate putin si amestecam cu telul pana ajungem la consistenta unui aluat de clatite. Turnam jumatate din compozitie intr-un alt bol+ 2-3 linguri in plus (pentru ca avem nevoie de un aluat putin mai mare fata de celalalt). In primul bol punem faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de intins. In celalalt bol adaugam cacaoa si faina pana obtinem deasemenea un aluat usor de intins si nelipicios.
Asezam cele 2 bile de aluat intr-un bol si le acoperim cu folie de plastic, apoi le lasam la loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.
Intre timp ne ocupam de sirop:
Zaharul cu apa le punem intr-un ibric si le punem pe foc pana cand tot zaharul s-a topit, dupa care stingem focul si adaugam esenta de vanilie. Dam ibricul deoparte si lasam acest sirop sa se raceasca complet.
Pentru umplutura:
Intr-un bol mic punem nuca macinata, zaharul si cacaoa, iar cu o lingurita amestecam putin, apoi punem romul si apa calduta atat cat sa ajungem la o consistanta nu foarte moale, dar nici tare.
Cand aluatul a crescut, fiecare bila o impartim in 2, deci obtinem in total 2 bile albe si 2 bile negre.
Intindem pe masa de lucru o bila neagra (sa fie cat mai rotunda posibil) dupa care separat intindem o bila alba (tot rotunda, dar putin mai mica fata de cea neagra) si usor o aducem peste prima foaia, iar cu sucitorul mai intindem putin atat cat sa se lipeasca cele 2 foi.
Cu ajutorul unui cutit taiem aluatul prima data in 4, apoi in 8 pe diagonala, obtinem 8 trunghiuri pe care le umplem cu compozitia de nuca. La fiecare capat punem cate o lingurita din umplutura, apoi rulam pana obtinem un corn, asa procedam pentru toate celelalte 7 triunghiuri. Punem cornurile obtinute intr-un tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.
Cu celelelate 2 bile am procedat la fel, doar ca le-am umplut cu rahat.
In total mi-au iesit 16 cornuri.
Cand cornurile sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam cca. 5 minute atat cat sa se racoreasca, apoi le trecem prin siropul rece si le asezam pe un platou, dupa preferinta le pudram cu zahar pudra sau nuca de cocos!
Sunt delicioase!
Aceste cornuri sunt tare bune in zilele de post daca totusi nu putem renunta la dulce ... iar alaturi de o cafeluta sunt perfecte!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii