1. Din faina, putina sare, 3 oua si 3 dl.lapte se prepara aluatul de clatite.Se lasa 1/2 de ora la cald.apoi, incorporam uleiul, si coacem 12 clatite.
2. Se prepara umplutura:stafidele se tin in rom 20 minute; 1dl.lapte se fierbe cu 80g.zahar , cu nucile, cu scortisoara, si cu coaja de portocala.Se lasa la racit , apoi se adauga stafidele impreuna cu romul.Se umplu clatitele cu acest amestec, se ruleaza si se aseaza intr-un vas de Jena si se rumenesc la 200*C.
3. Pentru sos : se freaca 40g.zahar cu 3 galbenuse pana devin o crema, se adauga amidonul alimentar si 1 dl. lapte rece. Batonul de vanilie se taie in doua, se scoate miezul si se pune intr-o craticioara cu 2 dl. lapte ,se lasa sa dea clocot, apoi se adauga ciocolata rupta in bucati si crema de ou. Pe bain-marie se fierbe pana se ingroasa.
Se pune frisca batuta. Se amesteca usor.
Clatitele se servesc pudrate cu zahar praf si cu sos de ciocolata. Se pot orna cu fructe proaspete si frunze de lamaita.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Teo o gospodina pe care o apeciez si o urmaresc cu interes pentru ca are...
Spaghetti cu piept de pui si spanacPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii