Choux craqueline roz cu caramel sau capsuni

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
145 minute
Complexitate
ridicata
Choux craqueline roz cu caramel sau capsuni

Ingrediente

  • Pentru choux:
  • 4 ouă mari (200 g),
  • 240 ml apă,
  • 110 g unt,
  • 130 g făină pentru patiserie 550,
  • Un praf de sare,
  • Pentru crusta craqueline:
  • 100 g zahăr tos,
  • 100 g făină pentru patiserie 550,
  • 90 g unt,
  • Un vârf de cuțit colorant gel roșu,
  • În plus:
  • 1 lingură făină,
  • Pentru creme:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 250 ml smântână pentru frișcă,
  • 2 linguri sos caramel,
  • 2 linguri gem de căpșuni

Mod de preparare

Choux:
Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu untul și sarea. Când fierbe, adaugi făina și amesteci bine până omogenizezi frumos. Lași la răcit, apoi adaugi ouăle, pe rând, amestecând cu mixerul.

Pentru crusta craqueline:
Amesteci untul cu zahărul și făina până obții o pastă. La nevoie, frămânți un pic cu mâinile pe masa pe care ai pus puțină făină (cam 1 lingură). Adaugi colorant și omogenizezi. Dai la frigider 30 de minute.

Umpli un poș și formezi choux într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.
Scoți aluatul craqueline de la frigider, decupezi din el cercuri, cu un pahar, apoi așezi pe fiecare choux un cerc roz din craqueline.
Truc: Eu am folosit o tavă de pizza care are orificii și chouxurile se coc perfect.

Dai fiecare tavă cu choux la cuptorul preîncălzit, 15 minute, la foc mediu. Le scoți, le înțepi cu o scobitoare (ca să nu rămână crude înăuntru) și dai înapoi la cuptor la foc mediu pentru încă 15 minute sau până se rumenesc ușor.
Le lași la răcit.

Cremele:
Bați smântâna pentru frișcă până capătă consistență mătăsoasă.
Împarți crema mascarpone în două boluri.
Adaugi în fiecare bol cu mascarpone și câte două linguri de frișcă, păstrezi restul de frișcă pentru decor. Apoi adaugi caramelul într-un bol, iar gemul de căpșuni în celălalt.
Omogenizezi.
Pentru frișcă și caramel, eu am folosit LaDORNA.

Montare și decor:
Tai fiecare choux în jumătate, umpli cu cremă, apoi cu frișca rămasă, faci o gropiță cu lingurița și mai pui puțin caramel/gem de căpșuni și pui căpăcelul.

Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/06/choux-craqueline-roz-cu-caramel-sau.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa