Choux:
Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu untul și sarea. Când fierbe, adaugi făina și amesteci bine până omogenizezi frumos. Lași la răcit, apoi adaugi ouăle, pe rând, amestecând cu mixerul.
Pentru crusta craqueline:
Amesteci untul cu zahărul și făina până obții o pastă. La nevoie, frămânți un pic cu mâinile pe masa pe care ai pus puțină făină (cam 1 lingură). Adaugi colorant și omogenizezi. Dai la frigider 30 de minute.
Umpli un poș și formezi choux într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.
Scoți aluatul craqueline de la frigider, decupezi din el cercuri, cu un pahar, apoi așezi pe fiecare choux un cerc roz din craqueline.
Truc: Eu am folosit o tavă de pizza care are orificii și chouxurile se coc perfect.
Dai fiecare tavă cu choux la cuptorul preîncălzit, 15 minute, la foc mediu. Le scoți, le înțepi cu o scobitoare (ca să nu rămână crude înăuntru) și dai înapoi la cuptor la foc mediu pentru încă 15 minute sau până se rumenesc ușor.
Le lași la răcit.
Cremele:
Bați smântâna pentru frișcă până capătă consistență mătăsoasă.
Împarți crema mascarpone în două boluri.
Adaugi în fiecare bol cu mascarpone și câte două linguri de frișcă, păstrezi restul de frișcă pentru decor. Apoi adaugi caramelul într-un bol, iar gemul de căpșuni în celălalt.
Omogenizezi.
Pentru frișcă și caramel, eu am folosit LaDORNA.
Montare și decor:
Tai fiecare choux în jumătate, umpli cu cremă, apoi cu frișca rămasă, faci o gropiță cu lingurița și mai pui puțin caramel/gem de căpșuni și pui căpăcelul.
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/06/choux-craqueline-roz-cu-caramel-sau.html
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii