Cu o zi înainte, se pun branza și iaurtul la scurs într-o strecuratoare, în frigider.
A doua zi, se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius, cuptor pe gaz, se amestecă ingredientele pentru bază, se toacă la robot și se așază în formă.
Ingredientele pentru umplutura se amestecă tot la robot ori manual, se așază peste bază.
Cheesecake-ul se coace 45 de minute.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Pentru prepararea sosului , se amestecă ingredientele, se fierb 5 minute.
Pentru ornat, cu un șpriț de patiserie rotund, se fac stropi pe marginea prajiturii, se trece cu o scobitoare pe mijlocul lor pentru a se forma inimi. Eu m-am cam grăbit! Puteau ieși mai frumoase! Lângă inimioarele formate, se presară nuci tocate, iar peste acestea, o lingura sau două de miere.
Se servește cu extra-sos.
E un desert foarte ușor de preparat, mult mai sănătos decât cel clasic, cremos și delicios!
Poftă bună!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii