Cu o zi înainte, se pun branza și iaurtul la scurs într-o strecuratoare, în frigider.
A doua zi, se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius, cuptor pe gaz, se amestecă ingredientele pentru bază, se toacă la robot și se așază în formă.
Ingredientele pentru umplutura se amestecă tot la robot ori manual, se așază peste bază.
Cheesecake-ul se coace 45 de minute.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Pentru prepararea sosului , se amestecă ingredientele, se fierb 5 minute.
Pentru ornat, cu un șpriț de patiserie rotund, se fac stropi pe marginea prajiturii, se trece cu o scobitoare pe mijlocul lor pentru a se forma inimi. Eu m-am cam grăbit! Puteau ieși mai frumoase! Lângă inimioarele formate, se presară nuci tocate, iar peste acestea, o lingura sau două de miere.
Se servește cu extra-sos.
E un desert foarte ușor de preparat, mult mai sănătos decât cel clasic, cremos și delicios!
Poftă bună!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii