Cheesecake copt cu cirese

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake copt cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti
  • 200 g biscuiti oreo ( dar se pot folosi si cei obisnuiti)
  • 60 g unt topit
  • Pentru crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 800 g crema de branza (fromage frais)
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 5 oua mari
  • esenta de vanilie
  • Pentru invelisul de cirese:
  • 400 g cirese proaspete
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de amidon
  • putina zeama de lamaie

Mod de preparare

Dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,
apesam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este gata umplutura.

Pornim cuptorul la 170 grade C.

Pentru crema de branza:

Intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, zaharul, faina si mixam la viteza medie 2 minute pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam si ouale unul cate unul, mixand circa 30 secunde pentru fiecare, dupa care punem esenta de vanilie cu zaharul vanilat si mixam din nou la viteza mica pana obtinem o compozitie aerata si spumoasa.
Turnam umplutura rezultata peste biscuitii maruntiti, iar inainte de a baga cheescakul la cuptor, imbracam tava pe dinafara cu folie de aluminiu si asezam tava intr-o alta tava, mai mare (cea de la aragaz) si dam totul la cuptor pentru 15 minute la 170 grade, apoi reducem intensitatea cuptorului la 120 grade pentru 70-80 minute, pana observam ca interiorul cheescakului se misca usor ca un jeleu.

Daca aveti un cuptor obisnuit, timpul de coacere este diferit, coaceti la foc mic pana obtineti o culoare usor aurie pe margini si galbuie in interior.

Cand este gata, il scoatem pe un gratar si cu un cutit despridem marginile tavii si lasam sa se raceasca complet.

Pentru sosul de fructe:
Ciresele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam intr-un ibric marisor impreuna cu celelalte ingrediente si fierbem pana obtinem un sos bine legat.
Dam deoaprte, iar cand este caldut il turnam peste cheescake.
Cand este complet rece, dam la frigider pentru minim 2 ora.

Se serveste rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Parteneri
Ciuperci champignon cu quinoa
Bucataras.RO

Ciuperci champignon cu quinoa

Daca tineti post sau vreti doar o masa sanatoasa si plina de proteine, aceasta reteta poate fi o optiune.

Ciuperci champignon cu quinoa
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread