Ingrediente
● Pentru blatul de biscuiti |
● 200 g biscuiti oreo ( dar se pot folosi si cei obisnuiti) |
● 60 g unt topit |
● Pentru crema de branza |
● 200 g branza de vaci |
● 800 g crema de branza (fromage frais) |
● 250 g zahar |
● 1 plic zahar vanilat |
● 5 linguri cu varf de faina |
● 5 oua mari |
● esenta de vanilie |
● Pentru invelisul de cirese: |
● 400 g cirese proaspete |
● 4 linguri cu varf zahar |
● 50 ml apa |
● 1 lingura de amidon |
● putina zeama de lamaie |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min

GĂTIRE
02h

PORȚII
8 portii
Dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,
apesam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este gata umplutura.
Pornim cuptorul la 170 grade C.
Pentru crema de branza:
Intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, zaharul, faina si mixam la viteza medie 2 minute pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam si ouale unul cate unul, mixand circa 30 secunde pentru fiecare, dupa care punem esenta de vanilie cu zaharul vanilat si mixam din nou la viteza mica pana obtinem o compozitie aerata si spumoasa.
Turnam umplutura rezultata peste biscuitii maruntiti, iar inainte de a baga cheescakul la cuptor, imbracam tava pe dinafara cu folie de aluminiu si asezam tava intr-o alta tava, mai mare (cea de la aragaz) si dam totul la cuptor pentru 15 minute la 170 grade, apoi reducem intensitatea cuptorului la 120 grade pentru 70-80 minute, pana observam ca interiorul cheescakului se misca usor ca un jeleu.
Daca aveti un cuptor obisnuit, timpul de coacere este diferit, coaceti la foc mic pana obtineti o culoare usor aurie pe margini si galbuie in interior.
Cand este gata, il scoatem pe un gratar si cu un cutit despridem marginile tavii si lasam sa se raceasca complet.
Pentru sosul de fructe:
Ciresele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam intr-un ibric marisor impreuna cu celelalte ingrediente si fierbem pana obtinem un sos bine legat.
Dam deoaprte, iar cand este caldut il turnam peste cheescake.
Cand este complet rece, dam la frigider pentru minim 2 ora.
Se serveste rece! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake copt cu cirese" nu uita sa ii faci un review.
apesam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este gata umplutura.
Pornim cuptorul la 170 grade C.
Pentru crema de branza:
Intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, zaharul, faina si mixam la viteza medie 2 minute pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam si ouale unul cate unul, mixand circa 30 secunde pentru fiecare, dupa care punem esenta de vanilie cu zaharul vanilat si mixam din nou la viteza mica pana obtinem o compozitie aerata si spumoasa.
Turnam umplutura rezultata peste biscuitii maruntiti, iar inainte de a baga cheescakul la cuptor, imbracam tava pe dinafara cu folie de aluminiu si asezam tava intr-o alta tava, mai mare (cea de la aragaz) si dam totul la cuptor pentru 15 minute la 170 grade, apoi reducem intensitatea cuptorului la 120 grade pentru 70-80 minute, pana observam ca interiorul cheescakului se misca usor ca un jeleu.
Daca aveti un cuptor obisnuit, timpul de coacere este diferit, coaceti la foc mic pana obtineti o culoare usor aurie pe margini si galbuie in interior.
Cand este gata, il scoatem pe un gratar si cu un cutit despridem marginile tavii si lasam sa se raceasca complet.
Pentru sosul de fructe:
Ciresele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam intr-un ibric marisor impreuna cu celelalte ingrediente si fierbem pana obtinem un sos bine legat.
Dam deoaprte, iar cand este caldut il turnam peste cheescake.
Cand este complet rece, dam la frigider pentru minim 2 ora.
Se serveste rece! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake copt cu cirese" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany