Chec cu Prune si Crema de Branza

Complexitate
redusa
Chec cu Prune si Crema de Branza

Ingrediente

  • 7 prune mai mari (gen ringlote)
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 lingurite de bicarbonat
  • 125 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • un varf de cutit de cuisoare
  • 250 gr faina
  • un praf de praf de copt
  • 4 linguri de suc de prune (eu am pus limonada acidulata din comert)
  • 100 gr nuci pisate mai mare
  • 225 gr cream cheese (Philadelphia)
  • 50-60 gr unt moale
  • coaja de portocala din belsug (eu am pus 4 lingurite)
  • vanilie dupa gust (sau suc proaspat de portocale=2 lingurite)
  • zahar praf dupa gust (eu am pus circa 80 gr)
  • 4-5 linguri cu varf de frisca batuta

Mod de preparare

Prunele se amesteca cu putin zahar si se pun la fiert pentru cateva minute, doar pana se inmoaie putintel. Untul, zaharul si aromele se amesteca impreuna si se bat cu mixerul pana devine putin pufos amestecul. Se adauga ouale, unul cate unul amestecandu-se bine dupa fiecare.

Faina se cerne impreuna cu bicarbonatul si praful de copt. Dupa ce a fost cernuta se adauga, intercalat cu lichidele, la amestecul de unt. Dupa omogenizare, se adauga prunele scurse de lichidul lasat si nucile tocate mai grosier, se mai amesteca putin si se pun in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se coace la temperatura medie (se ia proba cu scobitoare pentru a vedea daca este copt blatul) Eu am pus amestecul in doua forme de tort rotunde. Dupa coacere, lasam la racit si pregatim crema. Untul, moale, la temperatura camerei se amesteca cu branza crema pana devine pufoas.

Se adauga lichidul necesar si coaja de portocala (se poate pune si coaja de lamaie) si frisca batuta. Se omogenizeaza si se pune la frigider. Crema se intinde pe suprafata blaturilor sau se taie blatul bucati mici si cu ajutorul pusului cu dui se aplica pe suprafata lor crema.

Se presara ciocolata rasa deasupra sau fir de ciocolata lichida. Se serveste rece, simpla sau cu inghetata de prune langa, sau pentru cine doreste altceva se poate face un sos de portocale si se toarna deasupra prajiturii, la servire, in farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Biscuiti cu suc de clementine
Bucataras.RO

Biscuiti cu suc de clementine

Am pregatit niste biscuiti tare buni. Am vrut sa ii fac stampilati, insa nu s-a pastrat forma, oricat de mult m-am straduit...

Biscuiti cu suc de clementine
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana