Chec cu Frisca si Cirese

Complexitate
redusa
Chec cu Frisca si Cirese

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -1 praf de sare
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -8 linguri zahar
  • -50 g unt topit
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -6 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • -1 cana mare cu cirese fara samburi (congelate, bine scurse sau proaspete)
  • -3-4 linguri zahar tos
  • -2 linguri apa
  • -1 lingurita gelatina
  • -200 g smantana pentru frisca
  • -3-4 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Blat
Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana devin o spuma tare.
Puneti pe rand zaharul si continuati sa mixati pana ce obtineti o bezea tare.
Adaugati intai galbenusurile, apoi untul topit si racit, esenta, iar la sfarsit incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Turnati aluatul intr-o tava de chec captusita cu hartie de copt.
Faceti in blat o adancitura pe mijlocul checului, pe lungimea lui (ca un sant) impingand si ridicand compozitia spre margini.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt (trece testul cu scobitoarea) si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Taiati in doua, pe orizontala.

Umplutura
Puneti pe foc ciresele, zaharul tos, apa si fierbeti 8- 10 min la foc mic, amestecand des.
Scoateti ciresele cu o spumiera si scurgeti bine de suc.
Pasati-le cu blenderul si lasati sa se raceasca.
Fierbeti in continuare tot sucul ramas de la cirese pana se leaga ca un sos gros.

Dati deoparte si lasati la racit.
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece conform cu instructiunile de pe plic.
Intre timp, bateti smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana se obtine frisca.
Amestecati cu piureul de cirese si gelatina dizolvata pe baie de aburi.

Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul.
Puneti in tava prima foaie, acoperiti cu 2/3 din umplutura si asezati rasturnat blatul ramas (cel cu adancitura).

Apasati usor, cat sa patrunda in crema.
Acoperiti cu restul de umplutura, nivelati si dati la rece pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti feliat, presarat cu cateva cirese si stropit generos cu sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Bucataras.RO

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

Cozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti