Chec cu Frisca si Cirese

Complexitate
redusa
Chec cu Frisca si Cirese

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -1 praf de sare
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -8 linguri zahar
  • -50 g unt topit
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -6 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • -1 cana mare cu cirese fara samburi (congelate, bine scurse sau proaspete)
  • -3-4 linguri zahar tos
  • -2 linguri apa
  • -1 lingurita gelatina
  • -200 g smantana pentru frisca
  • -3-4 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Blat
Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana devin o spuma tare.
Puneti pe rand zaharul si continuati sa mixati pana ce obtineti o bezea tare.
Adaugati intai galbenusurile, apoi untul topit si racit, esenta, iar la sfarsit incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Turnati aluatul intr-o tava de chec captusita cu hartie de copt.
Faceti in blat o adancitura pe mijlocul checului, pe lungimea lui (ca un sant) impingand si ridicand compozitia spre margini.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt (trece testul cu scobitoarea) si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Taiati in doua, pe orizontala.

Umplutura
Puneti pe foc ciresele, zaharul tos, apa si fierbeti 8- 10 min la foc mic, amestecand des.
Scoateti ciresele cu o spumiera si scurgeti bine de suc.
Pasati-le cu blenderul si lasati sa se raceasca.
Fierbeti in continuare tot sucul ramas de la cirese pana se leaga ca un sos gros.

Dati deoparte si lasati la racit.
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece conform cu instructiunile de pe plic.
Intre timp, bateti smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana se obtine frisca.
Amestecati cu piureul de cirese si gelatina dizolvata pe baie de aburi.

Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul.
Puneti in tava prima foaie, acoperiti cu 2/3 din umplutura si asezati rasturnat blatul ramas (cel cu adancitura).

Apasati usor, cat sa patrunda in crema.
Acoperiti cu restul de umplutura, nivelati si dati la rece pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti feliat, presarat cu cateva cirese si stropit generos cu sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia