Cea mai buna prajitura cu mere

Postat pe: 18-10-2017
(0)

Ingrediente

Pentru blat:
3 mere
200 grame făină albă
200 de grame unt
200 de grame zahăr
4 ouă
1 linguriță praf de copt
Sucul de la 1/2 lămâie
dulceață de caise
fulgi de ciocolată
Pentru cremă:
250 de ml lapte
3 gălbenușuri
50 de grame zahăr
22 de grame amidon
Coajă de lămâie, o bucată
1 baton de scorțișoară
Decor:
Chipsuri de mere:
1 măr
Zahăr pudră
Scorțișoară măcinată
Sos caramel
Înghețată de ciocolată amaruie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

25min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:15min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Am numit astfel această prăjitură pentru că e cel mai bun desert cu mere pe care l-am savurat în ultimul timp!
Crema e inclusă în blat și îi dă o aromă aparte, pe care am ales să o completez cu o înghețată de ciocolată amaruie, în contrast cu gustul mai dulce al prăjiturii și cu un topping de caramel care mereu face pereche imbatabilă cu merele.

Începem să pregătim crema, care trebuie să se răcească.
E o cremă de patiserie aproape clasică.
Aducem la punctul de fierbere laptele aromatizat cu coaja de lămâie și batonul de scorțișoară.
Separat mixam gălbenușurile cu amidonul și zahărul.
Când fierbe laptele, îndepărtăm aromele și îl adăugăm peste crema de gălbenușuri. Îl punem din nou la fiert.
Amestecăm compoziția rezultată și o fierbem până se îngroașă, cca. 8 minute.
O lăsăm deoparte.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru blat, decojim merele, îndepărtăm coceanul, le feliem mai întâi jumătăți, apoi în lamele fine, julien.
Le masam cu sucul de lămâie.
Separam albusurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile le mixam cu zahărul până se albesc, adăugăm untul moale în tranșe , iar ultima dată, făina amestecată cu praful de copt.
Batem albusurile spumă tare.
Le adăugăm amestecând ușor peste compoziția de gălbenușuri și făină.
Pregătim o tavă rotundă cu diametrul de 26 de cm sau mai mică, o ungem cu puțin unt.
Punem în tavă jumătate din aluat, adăugăm un rând de mere, crema, finalizam cu restul compoziției de aluat și cealaltă jumătate de mere.
Coacem totul 50 de minute.
După ce prăjitura se răcește, o ungem cu dulceata de caise ușor încălzită, o pudram cu zahăr pudră și fulgi de ciocolată.
Pentru chipsuri feliem mărul întreg în felii subtiri , pe lungime, le așezăm pe o tava, le pudram cu zahăr pudră și puțină scorțișoară.
Le coacem 10 minute la 200 de grade Celsius, le întoarcem, le pudram din nou și le mai coacem 15 minute la 180 de grade Celsius, până devin flexibile și puțin maronii pe margini, fără să se ardă.
Servim prăjitura după ce s-a răcit( deși e cam greu să reziști tentației...) cu topping de caramel, înghețată de ciocolată amaruie si chipsuri de mere.
Poftă bună!
Cu siguranță această prăjitură merită încercată!








Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cea mai buna prajitura cu mere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cea mai buna prajitura cu mere