Cea mai buna prajitura cu mere

Portii
10
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie
Cea mai buna prajitura cu mere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 mere
  • 200 grame făină albă
  • 200 de grame unt
  • 200 de grame zahăr
  • 4 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • dulceață de caise
  • fulgi de ciocolată
  • Pentru cremă:
  • 250 de ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 50 de grame zahăr
  • 22 de grame amidon
  • Coajă de lămâie, o bucată
  • 1 baton de scorțișoară
  • Decor:
  • Chipsuri de mere:
  • 1 măr
  • Zahăr pudră
  • Scorțișoară măcinată
  • Sos caramel
  • Înghețată de ciocolată amaruie

Mod de preparare

Am numit astfel această prăjitură pentru că e cel mai bun desert cu mere pe care l-am savurat în ultimul timp!
Crema e inclusă în blat și îi dă o aromă aparte, pe care am ales să o completez cu o înghețată de ciocolată amaruie, în contrast cu gustul mai dulce al prăjiturii și cu un topping de caramel care mereu face pereche imbatabilă cu merele.

Începem să pregătim crema, care trebuie să se răcească.
E o cremă de patiserie aproape clasică.
Aducem la punctul de fierbere laptele aromatizat cu coaja de lămâie și batonul de scorțișoară.
Separat mixam gălbenușurile cu amidonul și zahărul.
Când fierbe laptele, îndepărtăm aromele și îl adăugăm peste crema de gălbenușuri. Îl punem din nou la fiert.
Amestecăm compoziția rezultată și o fierbem până se îngroașă, cca. 8 minute.
O lăsăm deoparte.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru blat, decojim merele, îndepărtăm coceanul, le feliem mai întâi jumătăți, apoi în lamele fine, julien.
Le masam cu sucul de lămâie.
Separam albusurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile le mixam cu zahărul până se albesc, adăugăm untul moale în tranșe , iar ultima dată, făina amestecată cu praful de copt.
Batem albusurile spumă tare.
Le adăugăm amestecând ușor peste compoziția de gălbenușuri și făină.
Pregătim o tavă rotundă cu diametrul de 26 de cm sau mai mică, o ungem cu puțin unt.
Punem în tavă jumătate din aluat, adăugăm un rând de mere, crema, finalizam cu restul compoziției de aluat și cealaltă jumătate de mere.
Coacem totul 50 de minute.
După ce prăjitura se răcește, o ungem cu dulceata de caise ușor încălzită, o pudram cu zahăr pudră și fulgi de ciocolată.
Pentru chipsuri feliem mărul întreg în felii subtiri , pe lungime, le așezăm pe o tava, le pudram cu zahăr pudră și puțină scorțișoară.
Le coacem 10 minute la 200 de grade Celsius, le întoarcem, le pudram din nou și le mai coacem 15 minute la 180 de grade Celsius, până devin flexibile și puțin maronii pe margini, fără să se ardă.
Servim prăjitura după ce s-a răcit( deși e cam greu să reziști tentației...) cu topping de caramel, înghețată de ciocolată amaruie si chipsuri de mere.
Poftă bună!
Cu siguranță această prăjitură merită încercată!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia