Casuta din Turta Dulce II

Complexitate
medie
Casuta din Turta Dulce II

Ingrediente

  • Pentru o foaie:
  • 300 gr faina (650)
  • 150 gr zahar brun
  • 100 gr miere de albine
  • 2 oua
  • 60 ml ulei vegetal
  • 250 ml lapte
  • 2 maini stafide si alte fructe deshidratate si ghimbir confiat
  • 2 maini nuci diverse (alune, caju, migdale )
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita esenta de rom
  • o priza de sare
  • o lingurita scortisoara si cuisoare macinate Pentru glazura:
  • 1 albus
  • suc de la o porocala
  • 700gr zahar pudra

Mod de preparare

Pregatire foii:

Cernem faina impreuna cu praful de copt, scortisoara si cuisoarele macinate si sarea.
Adaugam coaja rasa de lamaie, fructele deshidratate taiate cubulete si stropite cu esenta de rom, nucile prajite si tocate cu cutitul - nu prea marunt.
Incorporam apoi celelalte ingrediente.
Vom obtine un aluat gros care se poate intinde cu ajutorul unei spatule.

Turnam aluatul in tava imbracata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox 30 de minute.
Lasam sa se raceasca bine foaia.

Pregatim glazura pentru imbinat si pentru decor. Batem albusul usor cu o furculita. Numai cat sa il desfacem (nu ca la bezea!).
Turnam sucul de portocala.
Amestecam cu zahar pudra pana obtinem o glazura groasa.
Consistenta glazurii o controlam astfel:
- daca este prea groasa, mai adaugam cateva picaturi de lichid - suc de portocala in cazul nostru,
- daca este prea subtire, mai adaugam cate o lingura de zahar pudra.

Desprindem hartia de copt de pe foaia de turta dulce apoi taiem marginile, peretii, acoperisul ...
Am inceput cu corpul din mijloc ...
Am decupat fereastra si pentru ca a fost cam complicat, celelalte ferestre le-am aplicat doar.
Pentru asta am folosit ciocolata plastica.

Asamblarea am inceput-o din centru si am tot adaugat cate un detaliu pe masura ce se usca glazura si se stabiliza elementul nou adaugat.

La urma am adaugat acoperisul si cosurile pentru fum.
Apoi am intins glazura pe tot acoperisul si cu varful unui cutit subtire am tras turturii ...

Am decorat canaturile usilor cu glazura in care am amestecat piure de spanac - ca sa fie verde.
Apoi pana sa se usuce am pus fasii de kiwi deshidratat si cubulete de mango tot deshidratat.
Din marginile foii am taiat bucatele care au devenit lemne pentru foc.

Oamenii de zapada i-am facut din ciocolata plastica, iar bradutii din glazura colorata tot cu piure de spanac.
Se pastreaza max. o saptamana la temperatura camerei. Din cauza ingredientelor folosite, raspandeste un miros imbietor, in concordanta cu sarbatorile de iarna.

La casuta din imagine am folosit doua foi.
Spor la lucru, inspiratie si sarbatori cu bine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti