Ingrediente
● Pentru o foaie: |
● 300 gr faina (650) |
● 150 gr zahar brun |
● 100 gr miere de albine |
● 2 oua |
● 60 ml ulei vegetal |
● 250 ml lapte |
● 2 maini stafide si alte fructe deshidratate si ghimbir confiat |
● 2 maini nuci diverse (alune, caju, migdale ) |
● 1/2 pachetel praf de copt |
● coaja rasa de la o lamaie |
● o lingurita esenta de rom |
● o priza de sare |
● o lingurita scortisoara si cuisoare macinate Pentru glazura: |
● 1 albus |
● suc de la o porocala |
● 700gr zahar pudra |
Mod de preparare
Pregatire foii:
Cernem faina impreuna cu praful de copt, scortisoara si cuisoarele macinate si sarea.
Adaugam coaja rasa de lamaie, fructele deshidratate taiate cubulete si stropite cu esenta de rom, nucile prajite si tocate cu cutitul - nu prea marunt.
Incorporam apoi celelalte ingrediente.
Vom obtine un aluat gros care se poate intinde cu ajutorul unei spatule.
Turnam aluatul in tava imbracata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox 30 de minute.
Lasam sa se raceasca bine foaia.
Pregatim glazura pentru imbinat si pentru decor. Batem albusul usor cu o furculita. Numai cat sa il desfacem (nu ca la bezea!).
Turnam sucul de portocala.
Amestecam cu zahar pudra pana obtinem o glazura groasa.
Consistenta glazurii o controlam astfel:
- daca este prea groasa, mai adaugam cateva picaturi de lichid - suc de portocala in cazul nostru,
- daca este prea subtire, mai adaugam cate o lingura de zahar pudra.
Desprindem hartia de copt de pe foaia de turta dulce apoi taiem marginile, peretii, acoperisul ...
Am inceput cu corpul din mijloc ...
Am decupat fereastra si pentru ca a fost cam complicat, celelalte ferestre le-am aplicat doar.
Pentru asta am folosit ciocolata plastica.
Asamblarea am inceput-o din centru si am tot adaugat cate un detaliu pe masura ce se usca glazura si se stabiliza elementul nou adaugat.
La urma am adaugat acoperisul si cosurile pentru fum.
Apoi am intins glazura pe tot acoperisul si cu varful unui cutit subtire am tras turturii ...
Am decorat canaturile usilor cu glazura in care am amestecat piure de spanac - ca sa fie verde.
Apoi pana sa se usuce am pus fasii de kiwi deshidratat si cubulete de mango tot deshidratat.
Din marginile foii am taiat bucatele care au devenit lemne pentru foc.
Oamenii de zapada i-am facut din ciocolata plastica, iar bradutii din glazura colorata tot cu piure de spanac.
Se pastreaza max. o saptamana la temperatura camerei. Din cauza ingredientelor folosite, raspandeste un miros imbietor, in concordanta cu sarbatorile de iarna.
La casuta din imagine am folosit doua foi.
Spor la lucru, inspiratie si sarbatori cu bine!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Casuta din Turta Dulce II" nu uita sa ii faci un review.
Cernem faina impreuna cu praful de copt, scortisoara si cuisoarele macinate si sarea.
Adaugam coaja rasa de lamaie, fructele deshidratate taiate cubulete si stropite cu esenta de rom, nucile prajite si tocate cu cutitul - nu prea marunt.
Incorporam apoi celelalte ingrediente.
Vom obtine un aluat gros care se poate intinde cu ajutorul unei spatule.
Turnam aluatul in tava imbracata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox 30 de minute.
Lasam sa se raceasca bine foaia.
Pregatim glazura pentru imbinat si pentru decor. Batem albusul usor cu o furculita. Numai cat sa il desfacem (nu ca la bezea!).
Turnam sucul de portocala.
Amestecam cu zahar pudra pana obtinem o glazura groasa.
Consistenta glazurii o controlam astfel:
- daca este prea groasa, mai adaugam cateva picaturi de lichid - suc de portocala in cazul nostru,
- daca este prea subtire, mai adaugam cate o lingura de zahar pudra.
Desprindem hartia de copt de pe foaia de turta dulce apoi taiem marginile, peretii, acoperisul ...
Am inceput cu corpul din mijloc ...
Am decupat fereastra si pentru ca a fost cam complicat, celelalte ferestre le-am aplicat doar.
Pentru asta am folosit ciocolata plastica.
Asamblarea am inceput-o din centru si am tot adaugat cate un detaliu pe masura ce se usca glazura si se stabiliza elementul nou adaugat.
La urma am adaugat acoperisul si cosurile pentru fum.
Apoi am intins glazura pe tot acoperisul si cu varful unui cutit subtire am tras turturii ...
Am decorat canaturile usilor cu glazura in care am amestecat piure de spanac - ca sa fie verde.
Apoi pana sa se usuce am pus fasii de kiwi deshidratat si cubulete de mango tot deshidratat.
Din marginile foii am taiat bucatele care au devenit lemne pentru foc.
Oamenii de zapada i-am facut din ciocolata plastica, iar bradutii din glazura colorata tot cu piure de spanac.
Se pastreaza max. o saptamana la temperatura camerei. Din cauza ingredientelor folosite, raspandeste un miros imbietor, in concordanta cu sarbatorile de iarna.
La casuta din imagine am folosit doua foi.
Spor la lucru, inspiratie si sarbatori cu bine!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Casuta din Turta Dulce II" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany