Casuta din Turta Dulce II

Complexitate
medie
Casuta din Turta Dulce II

Ingrediente

  • Pentru o foaie:
  • 300 gr faina (650)
  • 150 gr zahar brun
  • 100 gr miere de albine
  • 2 oua
  • 60 ml ulei vegetal
  • 250 ml lapte
  • 2 maini stafide si alte fructe deshidratate si ghimbir confiat
  • 2 maini nuci diverse (alune, caju, migdale )
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita esenta de rom
  • o priza de sare
  • o lingurita scortisoara si cuisoare macinate Pentru glazura:
  • 1 albus
  • suc de la o porocala
  • 700gr zahar pudra

Mod de preparare

Pregatire foii:

Cernem faina impreuna cu praful de copt, scortisoara si cuisoarele macinate si sarea.
Adaugam coaja rasa de lamaie, fructele deshidratate taiate cubulete si stropite cu esenta de rom, nucile prajite si tocate cu cutitul - nu prea marunt.
Incorporam apoi celelalte ingrediente.
Vom obtine un aluat gros care se poate intinde cu ajutorul unei spatule.

Turnam aluatul in tava imbracata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox 30 de minute.
Lasam sa se raceasca bine foaia.

Pregatim glazura pentru imbinat si pentru decor. Batem albusul usor cu o furculita. Numai cat sa il desfacem (nu ca la bezea!).
Turnam sucul de portocala.
Amestecam cu zahar pudra pana obtinem o glazura groasa.
Consistenta glazurii o controlam astfel:
- daca este prea groasa, mai adaugam cateva picaturi de lichid - suc de portocala in cazul nostru,
- daca este prea subtire, mai adaugam cate o lingura de zahar pudra.

Desprindem hartia de copt de pe foaia de turta dulce apoi taiem marginile, peretii, acoperisul ...
Am inceput cu corpul din mijloc ...
Am decupat fereastra si pentru ca a fost cam complicat, celelalte ferestre le-am aplicat doar.
Pentru asta am folosit ciocolata plastica.

Asamblarea am inceput-o din centru si am tot adaugat cate un detaliu pe masura ce se usca glazura si se stabiliza elementul nou adaugat.

La urma am adaugat acoperisul si cosurile pentru fum.
Apoi am intins glazura pe tot acoperisul si cu varful unui cutit subtire am tras turturii ...

Am decorat canaturile usilor cu glazura in care am amestecat piure de spanac - ca sa fie verde.
Apoi pana sa se usuce am pus fasii de kiwi deshidratat si cubulete de mango tot deshidratat.
Din marginile foii am taiat bucatele care au devenit lemne pentru foc.

Oamenii de zapada i-am facut din ciocolata plastica, iar bradutii din glazura colorata tot cu piure de spanac.
Se pastreaza max. o saptamana la temperatura camerei. Din cauza ingredientelor folosite, raspandeste un miros imbietor, in concordanta cu sarbatorile de iarna.

La casuta din imagine am folosit doua foi.
Spor la lucru, inspiratie si sarbatori cu bine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Bucataras.RO

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii

Am preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute