Budinca de gris cu mac si sos de prune

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

05 l lapte
2 pachete vanilie
180 gr zahar
60 gr gris
3 galbenusuri de oua
2 albusuri
3 linguri mac macinat
400 gr prune taiate in patru
1/2 lamaie

Mod de preparare

Punem in lapte zaharul vanilat, 100 gr zahar, il punem la fiert si adaugam grisul si le fierbem . Albusurile le batem spuma, si galbenusurile le frecam cu un pic de zahar. La grisul de pe foc adaugam galbenusurile si albusul batut spuma , macul macinat si il amestecam in continuare pe foc pana se incheaga.

Compozitia astfel obtinuta se pune in forme de care avem , eu le-am pus in cani si se dau cateva ore la rece.

Se prepara sosul de prune in urmator fel:
Se desamburesc se taie in patru prunele. Intr-un pic de apa (10 linguri mari de supa ) se pune restul de zahar ce ne-a mai ramas si il fierbem si adaugam prunele cu zeama de la jumatate de lamaie cu care il mai fierbem pana se inmoaie prunele. (eu am folosit prune din compot si zeama de la ele. La 10 linguri zeama de compot am adaugat 1 lingura de zahar cu care l-am fiert apoi am pus prunele si zeama de la 1/2 lamaie).

Dupa ce a racit bine compozitia de gris se toarna pe o farfurie si se pune peste sosul de prune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de gris cu mac si sos de prune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de gris cu mac si sos de prune