Budinca de gris cu mac si sos de prune

Complexitate
redusa
Budinca de gris cu mac si sos de prune

Ingrediente

  • 05 l lapte
  • 2 pachete vanilie
  • 180 gr zahar
  • 60 gr gris
  • 3 galbenusuri de oua
  • 2 albusuri
  • 3 linguri mac macinat
  • 400 gr prune taiate in patru
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Punem in lapte zaharul vanilat, 100 gr zahar, il punem la fiert si adaugam grisul si le fierbem . Albusurile le batem spuma, si galbenusurile le frecam cu un pic de zahar. La grisul de pe foc adaugam galbenusurile si albusul batut spuma , macul macinat si il amestecam in continuare pe foc pana se incheaga.

Compozitia astfel obtinuta se pune in forme de care avem , eu le-am pus in cani si se dau cateva ore la rece.

Se prepara sosul de prune in urmator fel:
Se desamburesc se taie in patru prunele. Intr-un pic de apa (10 linguri mari de supa ) se pune restul de zahar ce ne-a mai ramas si il fierbem si adaugam prunele cu zeama de la jumatate de lamaie cu care il mai fierbem pana se inmoaie prunele. (eu am folosit prune din compot si zeama de la ele. La 10 linguri zeama de compot am adaugat 1 lingura de zahar cu care l-am fiert apoi am pus prunele si zeama de la 1/2 lamaie).

Dupa ce a racit bine compozitia de gris se toarna pe o farfurie si se pune peste sosul de prune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Ciulama de pui cu dovlecel
Bucataras.RO

Ciulama de pui cu dovlecel

Am mancat odata la un restaurant si mi s-a parut foarte interesant, asa ca azi am pregatit si eu si e foarte buna!

Ciulama de pui cu dovlecel
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate