Punem in lapte zaharul vanilat, 100 gr zahar, il punem la fiert si adaugam grisul si le fierbem . Albusurile le batem spuma, si galbenusurile le frecam cu un pic de zahar. La grisul de pe foc adaugam galbenusurile si albusul batut spuma , macul macinat si il amestecam in continuare pe foc pana se incheaga.
Compozitia astfel obtinuta se pune in forme de care avem , eu le-am pus in cani si se dau cateva ore la rece.
Se prepara sosul de prune in urmator fel:
Se desamburesc se taie in patru prunele. Intr-un pic de apa (10 linguri mari de supa ) se pune restul de zahar ce ne-a mai ramas si il fierbem si adaugam prunele cu zeama de la jumatate de lamaie cu care il mai fierbem pana se inmoaie prunele. (eu am folosit prune din compot si zeama de la ele. La 10 linguri zeama de compot am adaugat 1 lingura de zahar cu care l-am fiert apoi am pus prunele si zeama de la 1/2 lamaie).
Dupa ce a racit bine compozitia de gris se toarna pe o farfurie si se pune peste sosul de prune.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii