Budinca cu Mere si Nuca de Cocos

Complexitate
redusa
Budinca cu Mere si Nuca de Cocos

Ingrediente

  • -4- 5 mere
  • -2- 3 linguri zeama de lamaie
  • -1 lingura unt clarificat (ghee) sau unt
  • -2- 4 linguri zahar pudra
  • -4- 5 felii mari de paine
  • -1- 1 ½ cana lapte (cana de 250 ml) -3 linguri zahar tos
  • -5 oua
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -stafide
  • -nuca prajita
  • -1 lingura apa de flori
  • -2- 3 linguri nuca de cocos deshidratata
  • Pentru servit (optional):
  • -smantana groasa sau iaurt gras (bine scurs)

Mod de preparare

Taiati merele curatate de coaja si casuta semintelor in felii si stropiti imediat cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Repartizati-le uniform intr-un vas ce merge la cuptor, uns cu unt si tapetat cu zahar pudra.
Separat, dizolvati zaharul tos in laptele caldut si lasati la racit.

Intr-un bol mai mare, bateti ouale ca pentru omleta, adaugati scortisoara, apa de flori, laptele racit si omogenizati bine. Puneti in sosul de lapte painea taiata cubulete (cu coaja cu tot) si dati deoparte 10 min sau pana ce aceasta este muiata si absoarbe aproape tot lichidul.

Inglobati stafidele, nuca, asezati uniform, peste mere intr-un strat si turnati apoi sosul ramas neabsorbit.
Presarati deasupra nuca de cocos. Coaceti in cuptorul preancalzit, aproximativ 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce este facuta, tot lichidul absorbit si capata deasupra o tenta aurie.

Nu poate fi rasturnata sau scoasa din tava.
Serviti portionata, direct din vas, calda sau rece, fie simpla ori cu smantana (iaurt), optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Zacusca de fasole alba boabe
5
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie