Topim cele 240 g ciocolata neagra cu 160 g unt. Lasam sa se raceasca.
Mixam ouale cu cele 200 g zahar si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Peste oua adaugam doua pliculete de ness, apoi ciocolata topita si mixam bine.
Adaugam si faina si nucile maruntite. Amestecam bine, apoi turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pana se desprind marginile, iar deasupra se formeaza o crusta subtire. Facem si testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.
Pentru crema mixam mascarponele cu untul, pliculetul de ness si zaharul pudra. Eu le-am pus pe toate intr-un vas si le-am mixat.
Distribuim crema peste prajitura si ornam cu ciocolata topita cu untul.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii