Briose Floare

Complexitate
redusa
Briose Floare

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati
  • Crema
  • -110 g unt, la temperatura camerei
  • -90 g zahar
  • -120 g lapte praf
  • -1 ou
  • -50 g stafide
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -rom sau suc de portocale pentru inmuiat stafidele
  • Aluat
  • -350 g faina
  • -30 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
  • -120 ml lapte caldut
  • -110 ml apa calduta
  • -60 g zahar
  • -1/4 lingurita sare
  • -50 g unt topit si racorit
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust
  • Pentru uns
  • -1 galbenus batut cu 1 lingurita zahar sau 1- 2 linguri lapte

Mod de preparare

Crema
Puneti stafidele la inmuiat in rom (suc de portocale).
Intre timp, mixati untul si zaharul pana devin o crema spumoasa si zaharul este topit.
Inglobati laptele praf, apoi stafidele scurse. Impartiti in 12 parti egale.

Aluat
Tapetati cu folie de aluminiu intreaga tava de briose, inclusiv locasurile din tava, adancind folia in acestea. Puneti apoi, hartiutele de briose sau formele de silicon in locasuri.

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, apa calduta in care ati dizolvat sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zaharul si dizolvate in laptele caldut. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zaharul, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat nelipicios, neted si elastic.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in 12 parti egale pe care le modelati sub forma de bile.

Luati o bila, intindeti-o putin intr-o foaie rotunda, puneti la mijloc o portie din crema, apoi adunati aluatul in jurul umpluturii. Intindeti-o din nou sub forma de dreptunghi si pliati-o in doua, pe latime.

Faceti pe marginea pliata 8- 10 taieturi, pe 1/3 din latime, cu un cutit bine ascutit sau catter. Rulati pe lungime si transferati intr-un locas din tava de briose.
Procedati identic cu intreg aluatul si crema.

Lasati in tava la crescut pentru aproximativ 30 min, in loc cald, fara curenti.
Ungeti cu galbenus batut cu zahar sau lapte, dati la cuptorul preancalzit la 200 grade si coaceti la aceeasi temperatura, pentru circa 10- 15 min sau pana cand briosele sunt coapte si frumos aurite. Respectati temperatura si timpul de coacere pentru ca umplutura sa nu se inmoaie prea repede si sa curga.

Scoateti tava din cuptor, lasati briosele 5 min sa se racoreasca, apoi transferati-le pe un gratar la racit. Aceste briose se pot face cu o zi inainte si reimprospata in cuptor a doua zi, fiind la fel de bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Placinte cu carne
4
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata