Briose Floare

Complexitate
redusa
Briose Floare

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati
  • Crema
  • -110 g unt, la temperatura camerei
  • -90 g zahar
  • -120 g lapte praf
  • -1 ou
  • -50 g stafide
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -rom sau suc de portocale pentru inmuiat stafidele
  • Aluat
  • -350 g faina
  • -30 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
  • -120 ml lapte caldut
  • -110 ml apa calduta
  • -60 g zahar
  • -1/4 lingurita sare
  • -50 g unt topit si racorit
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust
  • Pentru uns
  • -1 galbenus batut cu 1 lingurita zahar sau 1- 2 linguri lapte

Mod de preparare

Crema
Puneti stafidele la inmuiat in rom (suc de portocale).
Intre timp, mixati untul si zaharul pana devin o crema spumoasa si zaharul este topit.
Inglobati laptele praf, apoi stafidele scurse. Impartiti in 12 parti egale.

Aluat
Tapetati cu folie de aluminiu intreaga tava de briose, inclusiv locasurile din tava, adancind folia in acestea. Puneti apoi, hartiutele de briose sau formele de silicon in locasuri.

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, apa calduta in care ati dizolvat sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zaharul si dizolvate in laptele caldut. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zaharul, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat nelipicios, neted si elastic.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in 12 parti egale pe care le modelati sub forma de bile.

Luati o bila, intindeti-o putin intr-o foaie rotunda, puneti la mijloc o portie din crema, apoi adunati aluatul in jurul umpluturii. Intindeti-o din nou sub forma de dreptunghi si pliati-o in doua, pe latime.

Faceti pe marginea pliata 8- 10 taieturi, pe 1/3 din latime, cu un cutit bine ascutit sau catter. Rulati pe lungime si transferati intr-un locas din tava de briose.
Procedati identic cu intreg aluatul si crema.

Lasati in tava la crescut pentru aproximativ 30 min, in loc cald, fara curenti.
Ungeti cu galbenus batut cu zahar sau lapte, dati la cuptorul preancalzit la 200 grade si coaceti la aceeasi temperatura, pentru circa 10- 15 min sau pana cand briosele sunt coapte si frumos aurite. Respectati temperatura si timpul de coacere pentru ca umplutura sa nu se inmoaie prea repede si sa curga.

Scoateti tava din cuptor, lasati briosele 5 min sa se racoreasca, apoi transferati-le pe un gratar la racit. Aceste briose se pot face cu o zi inainte si reimprospata in cuptor a doua zi, fiind la fel de bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Pizza cu carnati picanti
Bucataras.RO

Pizza cu carnati picanti

Unii cer,alta presteaza........

Pizza cu carnati picanti
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia