Briose Floare

Complexitate
redusa
Briose Floare

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati
  • Crema
  • -110 g unt, la temperatura camerei
  • -90 g zahar
  • -120 g lapte praf
  • -1 ou
  • -50 g stafide
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -rom sau suc de portocale pentru inmuiat stafidele
  • Aluat
  • -350 g faina
  • -30 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
  • -120 ml lapte caldut
  • -110 ml apa calduta
  • -60 g zahar
  • -1/4 lingurita sare
  • -50 g unt topit si racorit
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust
  • Pentru uns
  • -1 galbenus batut cu 1 lingurita zahar sau 1- 2 linguri lapte

Mod de preparare

Crema
Puneti stafidele la inmuiat in rom (suc de portocale).
Intre timp, mixati untul si zaharul pana devin o crema spumoasa si zaharul este topit.
Inglobati laptele praf, apoi stafidele scurse. Impartiti in 12 parti egale.

Aluat
Tapetati cu folie de aluminiu intreaga tava de briose, inclusiv locasurile din tava, adancind folia in acestea. Puneti apoi, hartiutele de briose sau formele de silicon in locasuri.

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, apa calduta in care ati dizolvat sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zaharul si dizolvate in laptele caldut. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zaharul, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat nelipicios, neted si elastic.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in 12 parti egale pe care le modelati sub forma de bile.

Luati o bila, intindeti-o putin intr-o foaie rotunda, puneti la mijloc o portie din crema, apoi adunati aluatul in jurul umpluturii. Intindeti-o din nou sub forma de dreptunghi si pliati-o in doua, pe latime.

Faceti pe marginea pliata 8- 10 taieturi, pe 1/3 din latime, cu un cutit bine ascutit sau catter. Rulati pe lungime si transferati intr-un locas din tava de briose.
Procedati identic cu intreg aluatul si crema.

Lasati in tava la crescut pentru aproximativ 30 min, in loc cald, fara curenti.
Ungeti cu galbenus batut cu zahar sau lapte, dati la cuptorul preancalzit la 200 grade si coaceti la aceeasi temperatura, pentru circa 10- 15 min sau pana cand briosele sunt coapte si frumos aurite. Respectati temperatura si timpul de coacere pentru ca umplutura sa nu se inmoaie prea repede si sa curga.

Scoateti tava din cuptor, lasati briosele 5 min sa se racoreasca, apoi transferati-le pe un gratar la racit. Aceste briose se pot face cu o zi inainte si reimprospata in cuptor a doua zi, fiind la fel de bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.