Ingrediente
● Blat: |
● 200 g faina |
● 125 g unt |
● 50 g zahar brun |
● 3 oua |
● 1 lingurita praf de copt |
● 1 praf de sare |
● 2 linguri cacao |
● 2 linguri lapte |
● Crema: |
● 80 g unt |
● 80 g zahar |
● 300 ml lapte |
● 100 g nuca de cocos deshidratata |
● 3 linguri gris |
● esenta de vanilie |
● Glazura: |
● 100 g zahar |
● 100 g unt |
● 100 g ciocolata menaj |
● 3 linguri lapte |
Mod de preparare
Bateti cu mixerul, foarte bine, ouale intregi impreuna cu zaharul si sarea, pana devine ca o crema de consistenta smantanii. Adaugati treptat untul topit si racit, omogenizand de fiecare data, cu mixerul.
Separat, amestecati faina, cacaua si praful de copt, cernute impreuna. Adaugati-o peste compozitia de ou, alternand cu laptele. Puneti compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-40 min, sau pana ce blatul este copt. Scoateti din tava, indepartati hartia de copt si lasati la racit pe un gratar.
Separat, puneti pe foc intr-un vas laptele, untul si zaharul, iar cand este fierbinte, turnati in ploaie grisul si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Lasati la racit.
Inglobati apoi nuca de cocos si esenta de vanilie. Intindeti uniform crema peste blatul racit, iar peste ea glazura de ciocolata calda.
Dati la rece pana ce glazura este intarita, apoi taiati in bucati. Puteti presara deasupra nuca de cocos, dupa preferinta.
Pentru glazura:
Topiti la bain-marie toate ingredientele, omogenizati bine si lasati pana se ingroasa, amestecand.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bounty" nu uita sa ii faci un review.
Separat, amestecati faina, cacaua si praful de copt, cernute impreuna. Adaugati-o peste compozitia de ou, alternand cu laptele. Puneti compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-40 min, sau pana ce blatul este copt. Scoateti din tava, indepartati hartia de copt si lasati la racit pe un gratar.
Separat, puneti pe foc intr-un vas laptele, untul si zaharul, iar cand este fierbinte, turnati in ploaie grisul si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Lasati la racit.
Inglobati apoi nuca de cocos si esenta de vanilie. Intindeti uniform crema peste blatul racit, iar peste ea glazura de ciocolata calda.
Dati la rece pana ce glazura este intarita, apoi taiati in bucati. Puteti presara deasupra nuca de cocos, dupa preferinta.
Pentru glazura:
Topiti la bain-marie toate ingredientele, omogenizati bine si lasati pana se ingroasa, amestecand.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bounty" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
jasmine08
• 22.04.2011 06:07:32
o prajitura excelenta. usor de facut si ft ft ft gustoasa. si e deasupra arata si foarte bine. mutumim ptr postare. pana si sotul meu cand a gustat din ea a spus: "asta da prajitura". el care nu mananca prajituri numai cu fructe. Multumim inca odata
lucia_bp
• 18.06.2010 15:39:54
Lyov, sa inteleg ca ai mai facut-o si ti-a placut ?
Atunci, sincer ma bucur !
Multumesc pentru comentariu.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 22.04.2011 06:40:04
Daca ai sti cat ma bucur ca v-a placut, Jasmine08 !