Bounty

Complexitate
redusa
Bounty

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 g faina
  • -125 g unt
  • -50 g zahar brun
  • -3 oua
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri lapte
  • Crema:
  • -80 g unt
  • -80 g zahar
  • -300 ml lapte
  • -100 g nuca de cocos deshidratata
  • -3 linguri gris
  • -esenta de vanilie
  • Glazura:
  • -100 g zahar
  • -100 g unt
  • -100 g ciocolata menaj
  • -3 linguri lapte

Mod de preparare

Bateti cu mixerul, foarte bine, ouale intregi impreuna cu zaharul si sarea, pana devine ca o crema de consistenta smantanii. Adaugati treptat untul topit si racit, omogenizand de fiecare data, cu mixerul.

Separat, amestecati faina, cacaua si praful de copt, cernute impreuna. Adaugati-o peste compozitia de ou, alternand cu laptele. Puneti compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-40 min, sau pana ce blatul este copt. Scoateti din tava, indepartati hartia de copt si lasati la racit pe un gratar.

Separat, puneti pe foc intr-un vas laptele, untul si zaharul, iar cand este fierbinte, turnati in ploaie grisul si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Lasati la racit.

Inglobati apoi nuca de cocos si esenta de vanilie. Intindeti uniform crema peste blatul racit, iar peste ea glazura de ciocolata calda.
Dati la rece pana ce glazura este intarita, apoi taiati in bucati. Puteti presara deasupra nuca de cocos, dupa preferinta.

Pentru glazura:
Topiti la bain-marie toate ingredientele, omogenizati bine si lasati pana se ingroasa, amestecand.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert tort cu caramel si mascarpone
Bucataras.RO

Desert tort cu caramel si mascarpone

Am primit de la Merisor, la Revelionul Bucatarasilor, o cutie de caramel si una de lapte condensat, nu le-am incercat pana...

Desert tort cu caramel si mascarpone
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate