Bounty

Complexitate
redusa
Bounty

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 g faina
  • -125 g unt
  • -50 g zahar brun
  • -3 oua
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri lapte
  • Crema:
  • -80 g unt
  • -80 g zahar
  • -300 ml lapte
  • -100 g nuca de cocos deshidratata
  • -3 linguri gris
  • -esenta de vanilie
  • Glazura:
  • -100 g zahar
  • -100 g unt
  • -100 g ciocolata menaj
  • -3 linguri lapte

Mod de preparare

Bateti cu mixerul, foarte bine, ouale intregi impreuna cu zaharul si sarea, pana devine ca o crema de consistenta smantanii. Adaugati treptat untul topit si racit, omogenizand de fiecare data, cu mixerul.

Separat, amestecati faina, cacaua si praful de copt, cernute impreuna. Adaugati-o peste compozitia de ou, alternand cu laptele. Puneti compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-40 min, sau pana ce blatul este copt. Scoateti din tava, indepartati hartia de copt si lasati la racit pe un gratar.

Separat, puneti pe foc intr-un vas laptele, untul si zaharul, iar cand este fierbinte, turnati in ploaie grisul si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Lasati la racit.

Inglobati apoi nuca de cocos si esenta de vanilie. Intindeti uniform crema peste blatul racit, iar peste ea glazura de ciocolata calda.
Dati la rece pana ce glazura este intarita, apoi taiati in bucati. Puteti presara deasupra nuca de cocos, dupa preferinta.

Pentru glazura:
Topiti la bain-marie toate ingredientele, omogenizati bine si lasati pana se ingroasa, amestecand.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Braduti dulci
2
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piersici
5
Dulciuri

Piersici

Piersici
Parteneri
Prajitura cu foi si gem de prune
Bucataras.RO

Prajitura cu foi si gem de prune

Este o adaptare după prăjitura Greta Garbo, dar pentru că nu am respectat întocmai rețeta clasică, am denumit-o pe...

Prajitura cu foi si gem de prune
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post