Biscuiti cu Scortisoara si Vitralii

Complexitate
redusa
Biscuiti cu Scortisoara si Vitralii

Ingrediente

  • -240 g faina
  • -100 g unt
  • -100 g zahar
  • -1 ou
  • -1 lingurita praf de copt
  • -esenta de lamaie, dupa gust
  • -bomboane Silvana cu fructe (sa fie colorate si transparente)
  • -1 lingura zahar pudra
  • -1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Amestecati zaharul cu untul pana se spumeaza. Adaugati oul intreg si omogenizati bine. Puneti apoi esenta, faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati sau mixati, pana obtineti un aluat omogen. Infoliati si dati la frigider pentru 30 min.

Intindeti apoi, o foaie de aluat, pe masa de lucru si taiati cercuri, din care decupati, tot cu o forma rotunda mai mica, mijlocul. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor distantate si puneti in mijloc cate o bomboana.

Mijloacele decupate, presarati-le cu zahar si scortisoara si puneti-le si pe ele in tava. Veti obtine astfel doua feluri de biscuiti.

Dati tava la cuptorul incins, la foc potrivit, aproximativ 8-10 min. sau pana ce se coc si incep sa se aureasca.

Lasati la racit in tava.

Serviti biscuitii cu vitralii, cel mai bine a doua zi, cand bomboanele se inmoaie putin. Daca nu va puteti abtine, aveti mare grija la dinti

Pe cei pudrati cu zahar si scortisoara, ii puteti servi, imediat ce sunt reci.

Veti vedea ca acestia sunt nemaipomeniti de aromati, crocanti si au formata deasupra o glazura, datorita zaharului presarat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Negresa (III)
4
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
Bucataras.RO

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola, un deliciu ușor și rapid. Iată cum poți pregăti un...

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute