Beigli cu Mac

Complexitate
redusa
Beigli cu Mac

Ingrediente

  • Aluat pentru 2 sucituri :
  • 200 g unt (sau margarina)
  • 600 g faina
  • 100 g zahar praf
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • 200 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • Umplutura :
  • 600 g mac
  • 270 g zahar
  • 3 linguri miere de albine
  • optional - 100 g stafide
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Aluat:
In 50 ml lapte caldut dizolvam 30 g drojdie impreuna cu 1 praf de sare. Intr-un vas punem 600 g faina, 200 g unt (margarina), 100 g zahar praf, 2 galbenusuri de ou, laptele in care am dizolvat drojdia si 200 ml smantana si incepem sa lucram bine toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o punga in care presaram un pic de faina si il dam la rece pentru 2 ore.

Umplutura:
Cele 600 g mac il macinam cu cateva linguri de zahar. Intr-o cratita punem 270 g zahar, 3 linguri miere de albine si 50 ml apa si facem un sirop. In acest sirop adaugam macul macinat, coaja razuita de la 1 lamaie, 1 lingurita scortisoara si 1 fiola esenta de rom (cine doreste poate sa puna si 100 g stafide, eu nu am pus deoarece nu am avut la indemana) si lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute. Umplutura o lasam sa raceasca bine.

Dupa ce au trecut cele 2 ore, timp in care am lasat aluatul la rece ne apucam sa intindem pe o planseta presarata cu faina suciturile. Inainte impartim aluatul in 2 bucati. Intindem fiecare parte sub forma dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0.5 cm si intindem o parte din umplutura racita. Lasam pe fiecare parte a aluatului intins la margine un spatiu liber de aproximativ 1-1.5 cm si rulam aluatul. Suciturile le asezam in forma de chec in care punem hartie de copt in prealabil, ungem deasupra cu ou si cu furculita intepam in mai multe locuri suciturile.

Formele le punem in cuptorul incalzit in prealabil si lasam la copt primele 5 minute la foc mare, apoi reducem la foc mic si coacem mai departe pana sunt frumos rumenite(sau se face proba cu scobitoarea). Se scot din cuptor si lasam sa raceasca in forma, acoperite cu un prosop. Se feliaza apoi si se pot servi.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Desert tort cu capsuni
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni

Văzusem zilele trecute la Rocsi un tort cu căpșuni (și mi-a făcut poftă) și cum nu puteam să las să treacă sezonul...

Desert tort cu capsuni
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post