Bastonase Rulate de Ciocolata

Complexitate
redusa
Bastonase Rulate de Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru cca 18 buc:
  • -200 g unt, moale
  • -100 g zahar pudra
  • -1 baton de vanilie / 2 plicuri zahar vanilat
  • -60 g ciocolata, rasa pe razatoarea cu gauri mici
  • -50 g migdale / alune / nuci, macinate
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingura lichior de ciocolata / rom (optional)
  • -1 galbenus
  • -300 g faina
  • -1 lingurita rasa praf de copt
  • Decor
  • -1 lingura cacao, cernuta
  • -cca 100 g cicolata

Mod de preparare

Mixati untul moale pana se spumeaza, apoi continuati mixarea adaugand zaharul pudra, semintele unui baton de vanilie / zaharul vanilat pana obtineti o crema spumoasa. Puneti ciocolata rasa pe razatoarea cu gauri mici, migdalele macinate, cacao, lichiorul de ciocolata / romul, galbenusul, iar la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt si fie mixati bine la robot, fie framantati putin cu mana pana obtineti un aluat omogen.

Adunati aluatul sub forma de bila, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Scoateti aluatul pe masa de lucru si rupeti bucatele pe care le modelati sub forma de sul, in lungime de 6- 7 cm si groase cat degetul mic.

Asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 10- 15 min, la 180 grade.

* Nu fiti tentate sa le lasati mai mult pe motiv ca nu sunt facute pentru ca sunt foarte fragile cand sunt calde si creeaza impresia ca ar mai trebui lasate la cuptor.

Tocmai pentru acest lucru se lasa sa se raceasca in tava si abia apoi se transfera pe un gratar.
Pudrati cu cacao praf si ornati cu ciocolata topita la bain- marie, trasand dungulite sau linii serpuite, transversal pe lungimea lor.

Sunt deosebit de fragede si delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert tort 28 a lui Mai
Bucataras.RO

Desert tort 28 a lui Mai

Imi place sa fac previziuni ca se mai vrea repetata chestia asta pe care am prestat-o......La multi ani, Madalina !

Desert tort 28 a lui Mai
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!