Bastonase Rulate de Ciocolata

Complexitate
redusa
Bastonase Rulate de Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru cca 18 buc:
  • -200 g unt, moale
  • -100 g zahar pudra
  • -1 baton de vanilie / 2 plicuri zahar vanilat
  • -60 g ciocolata, rasa pe razatoarea cu gauri mici
  • -50 g migdale / alune / nuci, macinate
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingura lichior de ciocolata / rom (optional)
  • -1 galbenus
  • -300 g faina
  • -1 lingurita rasa praf de copt
  • Decor
  • -1 lingura cacao, cernuta
  • -cca 100 g cicolata

Mod de preparare

Mixati untul moale pana se spumeaza, apoi continuati mixarea adaugand zaharul pudra, semintele unui baton de vanilie / zaharul vanilat pana obtineti o crema spumoasa. Puneti ciocolata rasa pe razatoarea cu gauri mici, migdalele macinate, cacao, lichiorul de ciocolata / romul, galbenusul, iar la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt si fie mixati bine la robot, fie framantati putin cu mana pana obtineti un aluat omogen.

Adunati aluatul sub forma de bila, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Scoateti aluatul pe masa de lucru si rupeti bucatele pe care le modelati sub forma de sul, in lungime de 6- 7 cm si groase cat degetul mic.

Asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 10- 15 min, la 180 grade.

* Nu fiti tentate sa le lasati mai mult pe motiv ca nu sunt facute pentru ca sunt foarte fragile cand sunt calde si creeaza impresia ca ar mai trebui lasate la cuptor.

Tocmai pentru acest lucru se lasa sa se raceasca in tava si abia apoi se transfera pe un gratar.
Pudrati cu cacao praf si ornati cu ciocolata topita la bain- marie, trasand dungulite sau linii serpuite, transversal pe lungimea lor.

Sunt deosebit de fragede si delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
2
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos