Bastonase Rulate de Ciocolata

Complexitate
redusa
Bastonase Rulate de Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru cca 18 buc:
  • -200 g unt, moale
  • -100 g zahar pudra
  • -1 baton de vanilie / 2 plicuri zahar vanilat
  • -60 g ciocolata, rasa pe razatoarea cu gauri mici
  • -50 g migdale / alune / nuci, macinate
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingura lichior de ciocolata / rom (optional)
  • -1 galbenus
  • -300 g faina
  • -1 lingurita rasa praf de copt
  • Decor
  • -1 lingura cacao, cernuta
  • -cca 100 g cicolata

Mod de preparare

Mixati untul moale pana se spumeaza, apoi continuati mixarea adaugand zaharul pudra, semintele unui baton de vanilie / zaharul vanilat pana obtineti o crema spumoasa. Puneti ciocolata rasa pe razatoarea cu gauri mici, migdalele macinate, cacao, lichiorul de ciocolata / romul, galbenusul, iar la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt si fie mixati bine la robot, fie framantati putin cu mana pana obtineti un aluat omogen.

Adunati aluatul sub forma de bila, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Scoateti aluatul pe masa de lucru si rupeti bucatele pe care le modelati sub forma de sul, in lungime de 6- 7 cm si groase cat degetul mic.

Asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 10- 15 min, la 180 grade.

* Nu fiti tentate sa le lasati mai mult pe motiv ca nu sunt facute pentru ca sunt foarte fragile cand sunt calde si creeaza impresia ca ar mai trebui lasate la cuptor.

Tocmai pentru acest lucru se lasa sa se raceasca in tava si abia apoi se transfera pe un gratar.
Pudrati cu cacao praf si ornati cu ciocolata topita la bain- marie, trasand dungulite sau linii serpuite, transversal pe lungimea lor.

Sunt deosebit de fragede si delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa