Zacusca de vinete si ardei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Zacusca de vinete si ardei

Ingrediente

  • 5 kg vinete;
  • 4 kg ardei gras rosu;
  • 3 kg ceapa;
  • 1 l ulei;
  • 2 l suc de rosii;
  • 1 lingurita cu boabe de piper;
  • 2 lingurite de sare fina;
  • Sare grunjoasa;
  • 4-5 foi de dafin

Mod de preparare

Imi place sa prepar zacusca din vinete, ardei gras rosu si ceapa dupa o reteta invatata de la mama.

Se coc vinetele, care se lasa apoi la racit pe chiuveta
Se coc si ardeii, pe care se presara apoi sare grunjoasa si se pun intr-un vas, pe care il acoperim cu un capac, pentru a se aburi.
Dupa ce se racesc, se curata.
Se toaca vinetele ca la salata de vinete, iar ardeii se taie marunt.

In continuare, se taie ceapa marunt si se caleste intr-un vas mare (in care sa incapa toate) pana se face aurie, se adauga vinetele, ardeii (veti vedea ca isi vor lasa sucul propriu), se calesc toate, se adauga apoi si sucul de rosii. Se adauga sare fina, boabe de piper, foi de dafin si se fierbe la foc mic, se amesteca tot timpul in ea.

Ne dam seama ca este gata cand se ridica uleiul deasupra.

Se pune asa fierbinte in borcane si se pun capacele.

Timp estimativ 2 ore.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate