Zacusca cu Vinete

Complexitate
redusa
Zacusca cu Vinete

Ingrediente

  • 13 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 2 5 kg ceapa
  • 2 l ulei
  • sare grunjoasa
  • 750 ml bulion
  • 1 lingura salicil

Mod de preparare

Curatam ceapa si o macinam. Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie.

Gogosarii ii curatam de samburi, ii spalam apoi ii macinam si ii calim separat pe 1/2 l ulei cu un pic de sare pana pasta se ingroasa (circa 1 ora ii lasam la calit ).

Vinetele le coacem apoi le curatam si le lasam la scurs. Le macinam si pe acestea.

Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii intr-o alta cratita mai mare punem restul de ulei, 1 l, adaugam ceapa si gogosarii caliti in prealabil apoi adaugam si vinetele macinate si lasam sa fiarba impreuna circa 30 minute (timp in care vom amesteca continu), dupa care adaugam cei 750 ml bulion si sare daca mai e nevoie.

Dupa ce am adaugat bulionul lasam sa mai fiarba aproximativ 40 minute dupa care adaugam 1 lingura salicil.

Asezam zacusca in borcane, le capsam si le dam la dust uscat (in paturi ) pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate