Ingrediente
● 1 kg morcovi |
● 1/2 kg albitura (patrunjel, telina, pastarnac) |
● O leg patrunjel frunze |
● O leg telina frunze |
Mod de preparare
VEGETA facuta in casa:
Ia sa va scot eu din dulciuri ca prea-mi faceti di ciuda!
Fiindca folosim adesesa vegeta, m-am gandit sa va zic si voua cum fac eu produsul asta in casa, fara glutamat. potentiatori, stabilizatori si alte sarbatori de-astea, prea sarate, prea colorate si pe ici colo cate-o leguma singuratica, ratacita printre E - uri
Faceam chiar si cand nu aveam uscator de fructe si legume, in cuptorul clasic, la foc minim si usa intredeschisa: intr-o noapte erau gata!
Acum imi este mult mai usor: aparatul mentine ce-i mai important in legume si fructe: vitaminele (fiindca le usuca mult mai repede) si culoarea vie (e importanta si ea, la urma urmei... )
Pentru supe fac acum, in luna asta, cand apar primii morcovi romanesti (cei cu radacina rotunjita si nu cei care vor invada piata ceva mai incolo - cu radacina ascutita - acestia sunt derivate ale morcovului furajer: nu sunt atat de dulci precum ceilalti si au un miros pregnant, aparte, de morcov parat.
Proportia o alegeti voi, dar eu, din experienta, fac asa: la 1 kg de morcov pun 1/2 albitura (patrunjel, telina si pastarnac), o legatura de frunze de patrunjel si una de telina verde.
Le spal, le zvant si le dau prin razatoare. Albitura si mai ales telina o stropesc imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze (n-aveti grija, nu se va simti in produsul final - glutamatul contine acid citric sintetic - noi folosim lamaie)
In 7-8 ore ele se usuca si le puteti sfarama in maini (asa fac eu) sau da prin rasnita. Fac si eu cateva rasnite, pt. supe creme, dar restul le las asa cum le sfaram (cat sunt inca crocante - calde) mi se par mai frumoase in supe ori sosuri.
Puteti aduga tot ce doriti: eu pt. ciorbe fac vegeta mai pe la toamna, cand ardeii, gogosarii, capiile si rosiile sunt mai ieftine...
Daca va ganditi la sanatatea voastra, spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vegeta Facuta in Casa" nu uita sa ii faci un review.
Ia sa va scot eu din dulciuri ca prea-mi faceti di ciuda!
Fiindca folosim adesesa vegeta, m-am gandit sa va zic si voua cum fac eu produsul asta in casa, fara glutamat. potentiatori, stabilizatori si alte sarbatori de-astea, prea sarate, prea colorate si pe ici colo cate-o leguma singuratica, ratacita printre E - uri
Faceam chiar si cand nu aveam uscator de fructe si legume, in cuptorul clasic, la foc minim si usa intredeschisa: intr-o noapte erau gata!
Acum imi este mult mai usor: aparatul mentine ce-i mai important in legume si fructe: vitaminele (fiindca le usuca mult mai repede) si culoarea vie (e importanta si ea, la urma urmei... )
Pentru supe fac acum, in luna asta, cand apar primii morcovi romanesti (cei cu radacina rotunjita si nu cei care vor invada piata ceva mai incolo - cu radacina ascutita - acestia sunt derivate ale morcovului furajer: nu sunt atat de dulci precum ceilalti si au un miros pregnant, aparte, de morcov parat.
Proportia o alegeti voi, dar eu, din experienta, fac asa: la 1 kg de morcov pun 1/2 albitura (patrunjel, telina si pastarnac), o legatura de frunze de patrunjel si una de telina verde.
Le spal, le zvant si le dau prin razatoare. Albitura si mai ales telina o stropesc imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze (n-aveti grija, nu se va simti in produsul final - glutamatul contine acid citric sintetic - noi folosim lamaie)
In 7-8 ore ele se usuca si le puteti sfarama in maini (asa fac eu) sau da prin rasnita. Fac si eu cateva rasnite, pt. supe creme, dar restul le las asa cum le sfaram (cat sunt inca crocante - calde) mi se par mai frumoase in supe ori sosuri.
Puteti aduga tot ce doriti: eu pt. ciorbe fac vegeta mai pe la toamna, cand ardeii, gogosarii, capiile si rosiile sunt mai ieftine...
Daca va ganditi la sanatatea voastra, spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vegeta Facuta in Casa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany